Labdarúgás

2024.02.11. 21:43

Kövesdi gól, 608 perc után

Megszerezte első tavaszi pontját vasárnap este a mezőkövesdi labdarúgócsapat.

A mezőkövesdi Molnár G. kezdőként jutott szóhoz Zalaegerszegen

Fotó: Dömötör Csaba

A labdarúgó NB I 20. fordulójának záró meccsén, vasárnap este a Mezőkövesd Zsóry FC csapata a Zalaegerszegi TE FC vendége volt. 
A tavaszi rajt előtt még azonos pontszámmal állt a két együttes, az évet a kieső helyről kezdő zalaiak azonban eddig mindkét meccsüket megnyerték, előbb a Fehérvár FC-t gyűrték le 3-1-re Egerszegen, majd a Puskás AFC otthonában 1-0-ra diadalmaskodtak. Az MZSFC viszont kétszer is pont nélkül maradt hazai pályán, előbb a Kecskeméti TE-től 3-0-ra, majd a Paksi FC-től 1-0-ra kaptak ki. A dél-borsodi csapat vészes gólínségéről mindent elmond, hogy az utolsó 6 (!) bajnoki meccsükön nem tudtak a kapuba találni...

 

Négy helyen

A csütörtöki, Paks elleni vereség után most is négy helyen változtatott Kuttor Attila, a kövesdiek szakvezetője, csakúgy, mint az idei első és második meccs között. Ez alkalommal Vajda S. kényszerű ok miatt maradt ki, sárga lapos eltiltását töltötte, Bőle, Cseri, Cseke viszont csak a kispadra került. Bizalmat kapott viszont ismét az új igazolás, a spanyol Samperio, a nemrégiben igazolt Szivacski, a szintén friss szerzemény, a svéd Hedlund, és a ,,rehabilitált”, az év kezdetén kereten túlinak minősített horvát Brtan, aki már csütörtökön is kispadon, keretben volt. A Kövesdnél hat olyan játékos ült a kispadon, Cseke, Cseri, David Babunski, Pillár, Piscitelli, Kállai K., akik másfél hete még a tavaszi kezdőcsapat biztos tagjainak tűntek. 
 

Bedi gólja

A mérkőzést zuhogó esőben kezdték a csapatok, és az MZSFC ezúttal is, ahogy a tavaszi első meccsén, hamar hátrányba került. Egy védelmi megingást Bedi használt ki a 11. percben, és ezzel alaposan fel volt adva a lecke a borsodi csapatnak. A fehér mezesek ezúttal is négy védővel, ám két csatárral játszottak, Hedlund és Drazic mögött a középpálya pedig egy rombuszban öltött testet, amelynek alsó csúcsát Brtan, a felsőt pedig Molnár G. képezte. A hátrányba került Kövesd ugyan többet birtokolta a labdát, de a járatásból nem sikerült semmit kihozni, egyetlen helyzete sem volt a kieső helyen álló csapatnak. A ZTE sem mutatott sokat, de náluk a félidő közepén egy Mance próbálkozást és a 41. percben egy Szendrei-féle löketet legalább fel lehetett jegyezni, a melós, de rendkívül lapos játékrészben. A reményt az jelentette a szünetben, hogy ettől csak jobb jöhet. 
 

Beriashvili találata

A szünetben az MZSFC vezetőedzője hármat cserélt, és a játék újra indulása után csapata magához ragadta a kezdeményezést. A frissen beállt Szalai nagy igyekezetében Lukic elől fejelte el a labdát a kapu torkában, a ketrec mellé, majd Bőlének volt egy megpattanó lövése. A ZTE FC kontrákból próbált építkezni, a mély talajú pályán azonban nem igazán lehetett gyors akciókat vezetni. A vendégek mezőnyfölénye a félidő közepén góllá érett, egy szöglet utáni szituációból Beriashvili volt eredményes, a találat egyben azt is jelentette, hogy 608 perc (!) után volt újra eredményes a Kövesd. A folytatásban a zalai csapatnak mást kellett játszania, hogy kényelmi helyzetbe kerüljön, és jobban is csipkedték magukat a kék mezesek. De közben ki is nyiladoztak, amit a 73. percben Szalai használhatott volna ki, ám közeli fejese a kapu fölé szállt. Az egerszegiek edzője is végrehajtott néhány cserét, hogy nagyobb lendületet adjon csapatának, és jöttek is Kovácsik kapuja elé a beadások a szélekről, amelyeket rendre hatástalanított a Kövesd védelme. A 89. percben Kovácsik mutatott be egy nagy védést, a hátralévő időben, a hosszabbítást is ide véve, hősiesen védekezett az MZSFC, és első tavaszi góljával megszerezte első tavaszi pontját. Ám az csak később derül ki, hogy ez sokat, vagy keveset ér.
 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Zalaegerszegi TE FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-0)
Zalaegerszeg, 1500 néző. V.: Kárpály (Szalai B., Becséri).
Zalaegerszegi TE FC: Dombó (6) – Várkonyi (6), Evangelou (6), Safronov (6) – Szendrei (5), Bedi (6), Sankovic (5), Mim (5), Kiss B. (5) – Sajbán (4), Mance (5). Vezetőedző: Márton Gábor.
Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik (6) – Kojnok (5), Lukic (6), Beriashvili (7), Szivacski (5) – Brtan (5) – Samperio (5), Molnár G. (4), Gomis (5) – Hedlund (4), Drazic (4). Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Csere: Hedlund helyett Szalai (6) a 46., Molnár G. helyett Bőle (6) a 46., Kojnok helyett David Babunski (5) a 46., Brtan helyett Cseke (-) a 64., Bedi helyett Croizet (-) a 69., Mance helyett Spoljaric (-) a 77. percben. 
Sárga lap: Lukic a 34.. Beriashvili a 74., Kiss B. a 76., Márton G. (a kispadon) a 80. percben.
Gólszerző: Bedi (1-0) a 11., Beriashvili (1-1) a 68. percben.

A gólok története
11. perc: Szendrei jobbról érkező beadása középen Mancét kereste, a két vendég belső védő, Lukic és Beriashvili nem tudott előle felszabadítani, a labda Bedi elé csurgott, aki 6 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0. 
68. perc: Bőle balról érkező szögletét elsőre kivágták a hazai védők, a labda azonban visszakerült elé, második beadása azonban pontos lett, Beriashvili fejese az ötösön belülről a felső lécről vágódott a kapuba, 1-1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!