Helyi sport

2024.02.26. 10:10

Félszáz diósgyőri drukker lesz Franciaországban

Tízszer annyian lesznek a diósgyőriek a Palaciumban, mint húsz éve.

Lublinban 100-an voltak, Villeneuve d'Ascqban 50-en lesznek a DVTK Hun-Therm drukkerek

Fotó: FIBA

A DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata szerdán 20.00-tól a Villeneuve d’Ascq LM együttesének vendége lesz az Euroliga negyeddöntő második mérkőzésén. Mint ismert: a két nyert meccsig tartó párharc első összecsapását Diósgyőrben, a múlt héten szerdán a DVTK HT nyerte 78-66-ra, így a piros-fehérek várják előnyből az újabb ütközetet.
A franciaországi meccs helyszínén, Lille városának agglomerációjába tartozó Villeneuve-d’Ascq településen, a 2300 fő befogadására alkalmas Palacium sportcsarnokban 50 diósgyőri szurkoló lesz jelen, hogy a csapatot az április 12-14-e között sorra kerülő Euroliga négyes döntőjébe jutáshoz segítse.
A diósgyőri női kosárlabdacsapat eddig egyszer játszott meccset ezen a helyszínen, 20 év, 2004. január 14-én, az akkor még ESBVA Lille Métrople néven szereplő együttes vendégeként, az Európa Kupa csoportkörének második szakaszában, a G-csoport 3. fordulójában 1000 néző előtt 68-58-ra kaptak ki a piros-fehérek. Ezen a találkozón öt diósgyőri fanatikus is jelen volt (név szerint: Mátyás Imre, Nagy Bálint, Fazekas Béla, Nagy Róbert, Kolencsik Attila), akik autóval tették meg a Miskolc és Villeneuve d’Ascq közötti 1700 kilométeres távot.
 

Húsz évvel ezelőtti lelátói kép Villeneuve d'Ascqból
Fotó: Magánarchívum


Most tízszer ennyi szurkoló lesz jelen, ami a fele annak a létszámnak, ami az idei évadban a legnagyobb volt a DVTK Hun-Therm nemzetközi meccsei közül. Ugyanis a csúcsot a lengyelországi Lublinban, a 2024. január 10-én megrendezett Euroliga találkozó jelenti, az AZS UMCS Lublin – DVTK Hun-Therm 56-37 mérkőzésen 100 piros-fehér drukker szurkolt a diósgyőrieknek. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!