Durva!

2024.02.20. 14:15

Eltörte a miskolci játékos állkapcsát

Boon.hu

Fotó: NGS PHOTO

Öt Erste Liga-mérkőzésre eltiltották Olivier Dame-Malkát, a Budapest Jégkorong Akadémia HC játékosát, mert vasárnap eltörte a DVTK Jegesmedvék csapatában szereplő Makai Miklós állkapocscsontját. 

A miskolci klub közösségi oldala szerint a 18 éves csatárt megműtötték, több hetes kihagyás vár rá, ezért kérdéses, hogy a mostani szezonban játszhat-e még. A játékvezetők a mérkőzésen nem büntették meg a kanadai-francia Dame-Malkát, de a magyar szövetség honlapján kedden megjelent fegyelmi határozat szerint a bizottság öt meccsre eltiltotta, mert "nagy sebességgel, felsőtestét kiterjesztve, könyökét kitartva ütközött ellenfelével és nagy erejű ütést mért annak nyakára, fejére". A határozat megállapítja, hogy a DVTK játékosa súlyosan megsérült, másrészt nem létezik szabályosan végrehajtott fejre, nyakra irányuló támadás. A BJA HC-nak az eltiltás miatt 400 euró (155 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!