Helyi sport

2024.01.30. 10:00

Összeírták a diósgyőrieket Isztambulban

Negyvenen lesznek a diósgyőri kosárlabdacsapat drukkerei a Fenerbahce elleni mérkőzésen.

A DVTK Hun-Therm játékosa, Charles (fehérben) ma 40 diósgyőri drukker előtt játszik Isztambulban

Fotó: Árvai Károly

Kedden 17.00-tól Fenerbahce – DVTK Hun-Therm mérkőzést rendeznek a női kosárlabda Euroliga A-csoportjának 14. fordulójában. 

Az isztambuli mérkőzés előtt, a rendező török klub arra kérte a DVTK-t, hogy adjanak le névsort arról, hogy mennyien és kik lesznek jelen a meccsen, ezért a diósgyőri klub felhívással fordult a piros-fehérek drukkerek felé:

A rendező klub tájékoztatása alapján az Isztambulba utazó szurkolók mindenképp küldjék el ma, azaz hétfő éjfélig Szabó István technikai vezetőnknek minden utazó személy PONTOS NEVÉT, mert csak a leadott lista alapján engednek majd be vendégszurkolót a csarnokba!

Bár a két csapat tavaly novemberi, miskolci mérkőzése után, – amelyet a Fenerbahce 81-64-re nyert meg – furcsa jelenetek játszódtak le a DVTK Arénában, ugyanis a török csapat vezetőedzőjét az öltöző felé vonuláskor, a hazai ultra szektorból sörrel öntötték le, azok után, hogy a második negyedet követően az isztambuli együttes ügyvezetője szóváltásba keveredett a diósgyőri drukkerekkel, és a verbális csata után bemutatott a piros-fehérek drukkereknek, ennek nincs köze a mostani összeíráshoz.

A törökök azért kértek névsort a diósgyőriektől, hogy vendégjegyeket ne kelljen kiadniuk, és a létszám alapján lássák, hogy az 1000 fős csarnokban hová helyezhetik el a diósgyőri drukkereket. Mivel kiderült, ez a szám nagyobb annál, mint amire számítottak, nem 10-20, hanem 40 DVTK szurkoló jelezte érkeztét, ezért a jegyek kiadása mellett döntöttek, és úgy döntöttek, hogy a piros-fehér szimpatizánsok számára, a vendég kispad mögötti, kb. 150 fős szektorban biztosítanak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!