Foci

2024.01.31. 11:35

Első lett a DVTK U12-es lánycsapata a XV. Pokorny József Emléktornán

Folytatódik a lány U12-es csapatának sikersorozata. Az idei év első bajnokságát is megnyerték lányok.

Az ősz folyamán tapasztalt sikereik szerencsére nem tették elbizakodottá focistákat. Kellő szerénységgel, odafigyeléssel igyekeztek érvényre juttatni mindazt, amit az edzések során begyakoroltak.

Hátrány volt számukra, hogy teremben 4+1-es felállásban nem szoktak játszani, ám a kezdeti tanácstalanságot hamar levetkőzték, és utána eredményesen tudták az elképzeléseiket megvalósítani.

Diósgyőri VTK - ETO FC Győr mérkőzés magán viselte a kora reggeli kelés és az utazás fáradalmait, ráadásul az ellenfél láthatóan már ismerős közegben mozgott a futsal pályán. A 2:2-es döntetlen mögött mindkét fél részéről hatalmas küzdelem volt.

Góllövők: Sziszák Zsófia (1), Mészáros Nóra (1)

Diósgyőri VTK - Hidegkúti SC mérkőzésen a lányok már magabiztosabban mozogtak a pályán. Gyors és taktikus játékukkal maguk mögé utasították a Hidegkúti SC csapatát.

Góllövők: Sziszák Zsófia (2), Mészáros Nóra (2) Szabó-Abuczki Éva Róza (2) Markó Zita Adrienn (1)

Diósgyőri VTK - Újpesti TE meccs között volt idejük a pihenésre, de az eredmények láttán tudták, hatalmas erőbedobással – legalább 13 gólkülönbséggel – kell győzniük ahhoz, hogy az első helyen végezhessenek. Az ETO FC Győr csapatának eredményei ugyanis nagyon közel voltak a lányok eredményeihez.

Az első félidő után kissé megnyugodtak, mert a várt 13 gólból 8-at sikerült szerezniük. Ám a második félidőben – minden igyekezetük ellenére – csak 4 gólt tudtak a lányok érvényesíteni. A meccs után kissé szomorúan vették tudomásul, hogy vélhetően csak a második helyen végezhetnek. Ehhez képest jött a csodálatos hír az eredményhirdetésen, hogy a rúgott gólok figyelembevételével – orrhosszal ugyan – de a Diósgyőri VTK U 12-es lánycsapata nyerte a XV. Pokorny József Emléktornát.

Góllövők: Sziszák Zsófia (6), Mészáros Nóra (4) Szabó-Abuczki Éva Róza (1) Markó Zita Adrienn (1)

A torna legjobb kapusának is a csapat kapusát, Havril Hannát választották.

 

Gratulálunk a csapatnak, a csapat edzőjének, Volodimir Koloknak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!