Helyi sport

2023.12.03. 16:50

Az elsőben emberhátrányba kerültek, amiből nem tudtak visszajönni

Labdarúgás: NB II, 17. forduló

Budafoki MTE – Kolorcity Kazincbarcika SC 2–0 (1–0)
Budapest, Promontor utcai Stadion, 250 néző. V.: Németh Á. (Vígh-Tarsonyi, Horváth Z.).
Budafok: Gundel-Takács – Bíró M. (Orosz, 92.), Lorentz, Horgosi D., Kalmár O. – Csonka A. (Fiáth, 92.), Oláh B. – Kocsis B. (Szerető, 78.), Kovács D. (Németh M., 92.), Vasvári Z. (Merényi, 85.) – Elek B. Vezetőedző: Erős Gábor.
KBSC: Tóth B. – Ternován (Kotula, 78.), Szemere, Heil, Papp M., Süttő – Kártik – Pekár (Bánhegyi, 44.), Csatári – Kurdics (Csilus T., 58.), Pinte. Vezetőedző: Csábi József.

11. perc: Vasvári kapott remek labdát Kocsistól, amivel le is rohanhatta a kaput. A támadó higgadtan, ballal, 7 méterről a kapu jobb oldalába gurította a labdát, 1-0. 
43. perc: A vendég kapusnak, Tóthnak villant egyből a piros, miután a kiugró Kovácsot először buktatta, majd kézzel ölelte magához a labdát, méterekkel a tizenhatostól.  
88. perc: Először Szerető próbálkozott lövéssel, amit Bánhegyi visszaütött a mezőnybe. A kipattanó Kovácshoz került, aki nagyon rutinosan átemelte a kapus fölött a labdát, 2-0.
90. perc: Horgosi rántotta le Süttőt, a játékvezető befújta a büntetőt a vendégeknek. Maga az érintett végezte el a 11-est, gyatrán, a budafoki kapus pedig eltalálta az irányt, védeni tudta a lövést.
Sárga lap: Horgosi (90.), ill. Kártik (56.).
Jók: az egész csapat, ill. senki.
Erős Gábor: – Itt volt az ideje a győzelemnek, a rossz sorozat után a három pont megszerzése volt a legfontosabb. Futballra alkalmatlan talajon nagyon küzdelmes meccset játszottunk, motiváltan, agresszívan futballoztunk, sok helyzetet dolgoztunk ki és megérdemelten nyertünk. Egyébként szerettük volna elhalasztani a találkozót a pálya talaja miatt, de a Barcika nem ment bele – most viszont már jó, hogy így alakult...
Csábi József: – Az első félidőben a Budafok többet tett a győzelemért, mint mi, a szünet után pedig emberhátrányban játszva nem tudtunk visszajönni a meccsbe. A talajhoz jobban alkalmazkodó csapat – minket „leatlétizálva” – győzött, az első játékrész alapján megérdemelten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!