Kerékpárverseny

2023.11.14. 18:12

Újra bringás Borsodcross a Miskolci Egyetemen

Fotó: Vigh Attila

A hétvégén hetedik alkalommal adnak randevút egymásnak a Borsodcross kerékpárverseny résztvevői a borsodi vármegyeszékhelyen. A Cyclo-Cross Challenge sorozat idei 3. állomásának mezőnye november 18-án, szombaton a Miskolci Egyetem Sportközpontjában és annak környékén vetélkedik majd. A cyclo-cross versenyen egyszerre rajtolnak el a különböző kategóriák indulói, hogy a 2,5-3,5 km hosszú körpályán, melynek talaja felváltva aszfalt és terep mérjék össze tudásukat. Az időjárási körülmények plusz próbatételt jelenthetnek a különböző akadályok mellett. A felnőtt férfiak számára a verseny 1 órát vesz igénybe, de természetesen kategóriától, korcsoporttól függően változnak a versenyidők. Az nyer, aki az utolsó körben legelsőként halad át a célvonalon.
– Ez már a hetedik Borsodcross versenyünk, mely eddig kétszer volt országos bajnokság, kétszer pedig Magyar-kupa futam, és idén harmadszor az ország legnívósabb versenysorozatának, a Cyclo-Cross Challenge-nek a része, annak is a harmadik állomása – tudtuk meg Dovák Dávid versenyigazgatótól. – Az idei erőpróba a miskolci VeloRunCoffee SE és az újbudai Superior koprodukciójában valósul meg. Az évek óta jól bevált helyszín ezúttal is a Miskolci Egyetem Sportközpontja, a Körcsarnok és annak környéke. A közkedvelt nyomvonalból ezúttal sem hiányozhat a híres-hírhedt UV-domb, mely a pálya legnehezebb része. A versenyre november 15-én, szerdán éjfélig lehet előnevezni. Ezt követően már csak a verseny napján, a helyszínen, legkésőbb a futamok előtt 1 órával lehet nevezni. SZIS

Rajtok és kategóriák
10.00: Hobbi MTB férfi/női
10.00: Hobbi CX férfi/női
10.45: U/WU9
11.00: U/WU11-13-15
11.30: U/WU15-17/WU19/WElite
12.30: U19-Elit-Master1
13.45: Master2/3/4  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!