Labdarúgás

2023.10.03. 11:59

Hátvédként hat gólt jegyzett (fotók)

Kiemelkedő egyéni teljesítményt produkált az észak-borsodiak egyik legjobb labdarúgója.

Boon.hu

Megkezdődött a pontvadászat a vármegyei női kispályás, úgynevezett csökkentett pályaméretű labdarúgó bajnokságban. A felsőzsolcai, tornarendszerű forduló keretében játszott Sajószentpéter-Bánhorváti – BTE Felsőzsolca 10–0-ás eredménnyel végződött találkozón hat gólt szerzett Szabó Mónika, aki eddig már minden poszton szolgálta kedvenc sportágát.  

A gyerekei is fociznak

– Amióta az eszemet tudom, futballozom – kezdte a gólvágó, majd így folytatta: – Elég régen volt 2008, ugyanis ekkor jegyeztem el magam a focival Felsőtelekesen, aztán Kazincbarcikán és Edelényben folytattam, most pedig a Sajószentpéter-Bánhorváti gárdájának tagja vagyok. A Lázbérci víztározóhoz közeli Upponyban lakunk, legutóbb koordinátorként dolgoztam az ÉRV Zrt.-nél, most azonban a családomban tevékenykedek. A fiam hét, a lányom három esztendős és az is lehet, hogy labdarúgók lesznek, már csak azért is, mert mindketten a Sajóvölgye Focisuli tagjai.  

Egyéni csúcsot ért el

A fél tucat találatot jegyző játékos ezután így folytatta:

– Jelenleg hátvédként rúgom a labdát, de voltam már középpályás és támadó is. A korábbi idényeimben, ha az emlékezetem nem csal, tizenhárom találatig jutottam, szereztem gólkirályi címet és büszkélkedhetek számos különdíjjal, például a legjobbnak felajánlott serleggel. A mostani hat gólom egyéni csúcs: eredményességem persze nem a saját érdemem, társak és főleg jó átadások nélkül aligha csengettem volna ennyiszer.

Szabó Mónika megjegyezte, hogy jobbal és ballal egyaránt tud, továbbá átlagon felüli a fejjátéka, valamint erőssége a cselezés és a passzolás.  

– Hetente egyszer edzünk, plusz a mérkőzések is komoly megterhelést jelentenek, erővel azonban remekül bírom – tette hozzá. – Az is sokat segített nekem, hogy debreceni főiskolás éveimben futsaloztam. Addig focizom majd, amíg csak bírom, az nagyon sokat segít nekem, hogy a párom támogat, a nagyszülők pedig segítenek a gyereknevelésben. Célunk a bajnoki cím megszerzése, az ehhez vezető úton három győzelmet aratunk gyűjteni az október 15-i, Bánhorvátiban sorra kerülő fordulón.

A televízióban nézi

Az upponyi kiválóság azt is közölte magáról, hogy amennyiben ideje engedi, a televízióban egyaránt nézi a hölgyek és a férfiak élvonalbeli összecsapásait, akárcsak a Bajnokok Ligája fordulóit.

Labdarúgás: emlékeztető 

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei női kispályás (csökkentett pályaméretű) labdarúgó bajnokság, tornarendszer, 1. forduló, Felsőzsolca.

BTE Felsőzsolca – Mezőkövesd Zsóry SE 0–6 (0–4). V.: Petróczy. Gólszerző: Klauzsovics (4), Berecz, Kaló-Kaposvári.

Sajószentpéter-Bánhorváti – FC Tiszaújváros 0–0. V.: Mező I.

BTE Felsőzsolca – Sajószentpéter-Bánhorváti 0–10 (0–3). V.: Petróczy. G.: Szabó M. (6), Rákiné Lovas H., Balogh, Dienes, Ruszó.

Mezőkövesd Zsóry SE – FC Tiszaújváros 0–0. V.: Mező I.

BTE Felsőzsolca – FC Tiszaújváros 0–4 (0–2). V.: Mező I. G.: Hudák (2), Fodor, Korotki. Sajószentpéter-Bánhorváti – Mezőkövesd Zsóry SE 3–0 (1–0). V.: Petróczy. G.: Ruszó (2), Szabó M., Dienes.

A bajnokság állása             

1. Sajószentpéter-Bánhorváti3     2     1     –    13–0    7
2. FC Tiszaújváros3     1     2     –    4–0    5
3. Mezőkövesd Zsóry SE3     1     1     1     6–3    4
4. BTE Felsőzsolca3     –     –    3     0–20  0

2. forduló: Bánhorváti, október 15.

A képeken: Szabó Mónika a korábbi bajnoki mérkőzésein | Fotó: olvasónk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!