Labdarúgás

2023.09.16. 09:00

Nagyon nem egyformák az erőviszonyok

A labdarúgó Magyar Kupa 3. fordulójában vasárnap 13 órától NB I-es ellenfelet fogad a Gesztely FC Sport-Bau gárdája.

Fotó: Kjersti Hummel

A házigazdák ezen összecsapás miatt elhalasztották hét végi bajnoki találkozójukat, egyelőre nem tudni, hogy mikor fogják pótolni a szirmabesenyői fellépésüket (de ez is hamarosan kiderül majd). Az MTK-val szembeni kupacsata az ,,országos kettes" kategóriába tartozik, óriási meglepetés lenne, ha a párharc nem a kék-fehérek továbbjutásával zárulna a Tóth-Zele József Sportközpontban.

– Jó mérkőzést várok – nyilatkozta Simon Imre, a gesztelyiek edzője. – A fiúk készültek, mindenki motivált, nem feltett kézzel fogunk pályára lépni. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy profi csapat ellen játszunk, ez erőviszonyok nem egyformák. Ilyenkor jön a de: hogy mindent meg fogunk azért tenni, hogy ezt minimálisra csökkentsük. A pályánk minősége sajnos nem a mi javunkra hajtja a vizet, mert elég jó állapotban van, ami magasabb osztályú követelményeknek is megfelel, így a labdabiztosabb, technikásabb csapatnak jobban fog feküdni. Nem biztos, hogy a saját szisztémánkon, felállásunkon módosítani akarunk, tudjuk, nem mi fogjuk dominálni a játékot, ám szeretnénk minél jobban megnehezíteni az MTK dolgát.

Mint tanulópénz

A szakember kérdésre elmondta, nincsenek előzetes információ arra vonatkozóan, hogy a fővárosiak milyen kerettel érkeznek Gesztelybe.

– Bizonyára a legerősebbel – tette hozzá Simon Imre. – A válogatott miatt nem rendeztek NB I-es fordulót a múltkor, így minden játékosnak szüksége van a mérkőzésre. A jövő héten viszont már igen, folytatódik a bajnokság, így az élvonalbeli csapatok visszatérnek a megszokott ritmushoz. Nem csupán a mi számunkra, hanem a nézők számára is csemege lesz ez a meccs, sok jó futballistát láthatunk testközelből. A fiatal focistáink úgy is tekinthetnek erre az összecsapásra, mint tanulópénz, a saját bőrükön érezhetik, hogy milyen egy NB I-es csapat, maga a játék.

A tréner egyébként aktív játékos korában megélt hasonló ütközetet, példaként említette a Tapolca (akkor ott volt kapus) és az akkor élvonalbeli Matáv Sopron kupa összecsapást 2002 őszéről.

– Kikaptunk 5-1-re, de egy nagyon élvezetes mérkőzés volt, az emlékezetes meccseim között található – vallotta be az edző, aki nem mellesleg annak idején, a kilencvenes évek elején U16-os válogatott volt, és részt vett ifjúsági Eb-n is.

A tények


 

A Gesztely FC Sport-Bau várható összeállítása: Szegő – Mészáros, Lénárt, Lőrincz, Horváth – Erdélyi, Porkoláb, Sipos, Kalocsai – Szilágyi, Gondos.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!