Labdarúgás

2023.08.11. 13:00

Nem szeretnének az utolsó helyen kullogni

A 46., egy év szünet után tér vissza, a bányiaknak kezdésre a Szerencs VSE jutott ellenfélül.

A Telkibányai ASE csapata (feketében) Szerencsen tér vissza a vármegyei II. osztályba

Fotó: Ádám János

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei II. osztály Kelet csoportjának első fordulójában, szombaton 17.00-tól, Szerencs VSE – Telkibányai ASE meccset rendeznek. Ezen bajnoki vendégcsapata lett a vármegyei második vonal 2023/24-es mezőnyének utolsó, 46. tagja. Azok után, hogy a 48 csapatosra tervezet osztályban volt még néhány kiadó hely, és bányiak – akik az előző évadban a vármegyei III. osztályban szerepeltek, de nem végeztek feljutó helyen – jelezték, hogy szívesen játszanának egy osztállyal feljebb. A vármegyei igazgatóság elfogadta a jelentkezésüket, és bevették őket a másodosztályba, így egy év kihagyás után újra itt szerepelnek.

– A kiesés után szerettünk volna egyből visszajutni, de nem sikerült, és amikor tudomást szereztünk arról, hogy ennek ellenére van lehetőség, hogy a vármegyei másodosztályban induljunk, jeleztük a szövetségnek, hogy szívesen vállalnánk az osztályváltást – tudtuk meg Szabóné Kiss Edittől, a Telkibányai ASE elnökétől.

Új lendületet

A sportszervezet első emberének felvetettük, hogy a 2022/23-as évadban a vármegyei III. osztály Kelet csoportjában, – a tíz csapattal indult, nyolc klubbal befejeződött bajnokságban – elért 6. helyük alapján nem mondhatjuk azt, hogy hajszállal maradtak le a másodosztálytól.

– Sok olyan meccset játszottunk az előző évadban, amikor csak egy gól hiányzott ahhoz, hogy nyerjünk, vagy, hogy döntetlent érjünk el, szóval szerintem több volt az előző évadban annál, mint, ami kijött belőle. Bízunk benne, hogy az idén jobban megy majd, de nem vagyunk nagyra vágyók. Reményeink szerint az újbóli megye II-es szerepléssel új lendületet kap majd a csapat – mondta a klub elnöke, aki arra a kérdésre, hogy erősítettek-e a raj előtt, így felelt: – Van néhány játékos, aki most érkezett hozzánk, azokat pótolni, akik máshol vállaltak munkát, illetve másik településre költöztek. Sontra Béla technikai vezető, és a korábbi elnök, Boda István is segítette az új bajnokság előkészületeit, köszönet érte nekik.

A bányiak szombaton egy erős csapat, a Szerencs VSE otthonában kezdik az évadot.

– Nagy a várakozás, de a szombat szánunkra nem igazán kedvező, nagyon sokan dolgoznak ezen a napon a keret tagjai közül – mondta Szabóné Kiss Edit. – A vasárnapi meccs a helytállás szempontjából jobb lett volna, egy ilyen erős csapattal szemben, de ez van. Az biztos, hogy keményen kell dolgoznunk azért, hogy elérjük a célunkat, ami nem más, minthogy nem szeretnénk az utolsó helyen kullogni.

Megyei foci hírek a boon.hu oldalán itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában