Lillafüred Trail

2023.08.08. 11:30

Megúszták az esőt a Lillafüredre érkező futók

Két év kihagyás után, augusztus 5-én ismét megrendezték a Lillafüred Trail elnevezésű terepfutóversenyt, melyen minden korosztály megtalálhatta a számára megfelelő kihívást.

A pénteki és szombat hajnali, helyenként viharos esőzés ellenére az időjárás felelős végül is kegyeibe fogadta a hazánk szinte minden részéből, sőt Nagy-Britanniából, Németországból és Szlovákiából érkező futókat. Bár a verseny idején nem hullott újabb égi áldás, a szokottnál magasabb páratartalom és egy-egy kisebb sáros szakasz külön megpróbáltatást jelentett a résztvevők számára. A rendező Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány, a társrendező Marathon Club Egyesület és a verseny kiemelt technikai partnerének, a Biennale Nonprofit Kft.-nek a munkatársai három távot kínáltak a futás szerelmesei számára.

Az esemény versenyközpontjának otthont adó Lillafüredi Sport- és Kalandpark területéről először a félmaratoni távra nevezett futók rajtoltak el, hogy teljesítsék az 592 méter szintemelkedéssel nehezített távot. A férfiaknál Honti György révén budapesti, a hölgyeknél, Szanyi Ágnesnek köszönhetően miskolci győztest ünnepelhettek a jelenlevők.

Magabiztos győzelem

A második rajthoz a minimaraton indulói sorakoztak fel. Figyelemre méltó, hogy az 1,5 km-es távon az abszolút első két időt a Hegymegről érkező Lamos Dorka és a miskolci Fischer-Colbrie Jázmin érte el, a legjobb fiú csak harmadikként érkezett célba. A harmadik rajtceremóniára a kismaratonisták sorakoztak fel, akikre 296 méter szintkülönbség is várt. A férfi indulók között ott volt a Tiszaladányból érkezett, de a Vasas SC színeit képviselő „címvédő”, Bényei Szilárd is, aki szokásához hűen már az elejétől hatalmas tempót diktált. Az sem igazán törte meg a lendületét, hogy 6 km környékén közelebbi ismertségbe került a sáros talajjal, de felpattant és így is bő ötperces, magabiztos győzelmet aratott, alaposan megjavítva két évvel ezelőtti idejét. A női mezőnyt a miskolci Papp Beatrix „iskolázta el”, melyet bizonyít, hogy ő is 5 percnél nagyobb előnnyel előzte meg a második helyezettet. Az egyedi befutóérem mellé minden célba érkezőnek járt a befutó-csomag. Mindhárom távon korcsoportos eredményhirdetéseket is tartottak.

Az eredmények


Félmaraton (16, 8 km):


Férfi abszolút: 1. Honti György (Budapest) 1:15:16 óra, 2. Jedlinszki Gábor (MFSE) 1:17:33, 3. Sánta Norbert (Sajóvámos) 1:19:35.


Női abszolút: 1. Szanyi Ágnes (Zöld Sportok Clubja) 1:29:13, 2. Beáta Borodafko (LG Pfintzal) 1:33:29, 3. Kalóczki Tímea (Gödöllő) 1:36:45.


Kismaraton (8,5 km):


Férfi abszolút: 1. Bényei Szilárd (Vasas SC) 40:50 perc, 2. Kruzsely Ádám (Miskolc) 46:02, 3. Kőrösi István János (Hegyikecskék SE) 46:34


Női abszolút: 1. Papp Beatrix (Világbéke RUN) 47:06, 2. Koszta Andrea (Miskolc) 52:14, 3. Fischer-Colbrie Fédra (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) 54:29


Minimaraton (1,5 km):


Leány abszolút: 1. Lamos Dorka (Hegymeg) 9:16 perc, 2. Fischer-Colbrie Jázmin (Miskolci Sportiskola-Nomád Terepfutó Suli) 9:25, 3. Kiss Hanga (St. Clears) 11:55


Fiú abszolút: 1. Visnyiczki Gergő (Miskolc) 9:46 perc, 2. Berkes Zsolt (Isaszeg) 9:48, 3. Molnár Márk (Miskolc) 10:15. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában