Labdarúgás

2023.08.21. 08:46

Harcsa szarvaspörköltös fociünnepe

Volt sült szalonna, pogácsa, sajtos rúd, sütemények és szarvaspörkölt is.

Az ünnepelt az ajándékba kapott Kresz táblájával Fotó: KT

Vármegyénk egyik legnépszerűbb hajdani labdarúgója kétségtelenül Orlóczki Tibor. A Harcsa becenévre hallgató volt játékos még mindig edzősködik, pedig már a nyugdíjasok táborához tartozik.
Hatvanan voltak  

A hatvanöt esztendős szakember ongai portájára hívta egykori játékostársait, barátait és klubelöljáróit. Akik jöttek is Győrtől Ózdig, Kazincbarcikától Miskolcig, s köztük láttuk többek között Veréb Györgyöt, a DVTK valamikori kiváló kapusát és Kemény Tamást, az ünnepelt mai egyesületi elnökét is.

– Azt mondtam a vendégeimnek, hogy huszonnégy órás időutazásra és nosztalgiázásra jöttek hozzám – jegyezte meg Orlóczki Tibor, majd hozzátette: – A teljes hátországi listát átnéztük: például az építőkét, a honvédosokét, a volánosokét, a vasutasokét, a cementgyáriakét, az egyetemiekét, a bányászokét, a vegyészekét, a kohászokét, de felelevenítettük a volt megye, napjainkban már vármegye futballéletének jelentős pillanatait is. 

A takaros portán minden akadt, ami szem-szájnak kellett. A szombaton délelőtt megnyitott dáridó vasárnap ért véget, hiszen miután megérkeztek a zenészek, hajnalig tartó nótázásba kezdett a társaság. Úgy hatvan labdarúgó, tréner és vezető futott be, sok arcot pedig emberemlékezet óta nem láttunk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!