Helyi sport

2023.08.30. 11:28

Emléktorna: pályán a DVTK és a MEAFC

A Szaniszló Sándor emléktornán két női és négy férfi csapat játszik hat meccset.

Hatodik alkalommal rendezik meg Miskolcon, a Szaniszló Sándor kosárlabda tornát, amellyel a 2018-ban elhunyt sportvezető emléke előtt tisztelegnek a résztvevők. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség ezen a hét végén négy férfi és két női csapatot – köztük egy külföldi klubot – lát vendégül a Miskolci Egyetem Körcsarnokában, illetve a DVTK Arénában.

Az idei tornán a nőket a román élvonalbeli, az Euroliga-selejtezőjében is érdekelt ASC Sepsi SIC és az NB I-es, szintén Euroliga-selejtezős DVTK Hun-Therm csapata képviseli, míg a férfi mezőnyt négy, egyaránt másodosztályú hazai gárda, az NB I/B Piros-csoportban szereplő Jászberényi KSE, Debreceni EAC U23, Salgótarjáni KSE és a MEAFC-Miskolc alkotja.

A pénteki megnyitó keretében idén is átadják a „B.-A.-Z. Vármegyei Kosárlabdázásért” díjakat, melyet a megyei kosárlabda szövetség azért hívott életre, hogy elismerje azok munkáját, akik az elmúlt évtizedekben sokat tettek a sportág megyei fejlődéséért. A megnyitó ünnepséget követően megkoszorúzzák a példaértékű életutat maga mögött hagyó Szaniszló Sándor 2018-ban, az Egyetemi Körcsarnokban felavatott emléktábláját.

A Körcsarnokban sorra kerülő mérkőzések megtekintésére nem kell belépőjegyet váltani. A szombati női meccset a DVTK Arénában rendezik meg, és ez zárt kapus lesz.

A VI. Szaniszló Sándor emléktorna programja
Szeptember 1. (péntek),
15.00: Jászberényi KSE – Debreceni EAC U23 (férfi)
17.00: MEAFC-Miskolc – Salgótarjáni KSE (férfi)
18.45: Megnyitó
19.30: DVTK Hun-Therm – ASC Sepsi SIC (női)
Szeptember 2. (szombat),
15.00: Férfi 3. helyért, az előző nap veszteseinek mérkőzése
17.00: Férfi döntő, az előző nap győzteseinek mérkőzése
18.00: ASC Sepsi SIC – DVTK Hun-Therm (DVTK Aréna, zárt kapus)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!