Labdarúgás

2023.08.26. 17:30

DVTK – Kisvárda MG 2-0, végeredmény – Élő helyszíni tudósítás (fotók)

A labdarúgó NB I 5. fordulójában Diósgyőri VTK – Kisvárda MG találkozót rendeztek, 17.45-től.

A Kisvárda MG ellen meccsel a DVTK (pirosban)

Fotó: Dömötör Csaba

90+3. perc: Vége a mérkőzésnek, a DVTK nyert 2-0-ra.

----

90. perc: Három perc hosszabbítás következik.
----
85. perc: A DVTK-nak volt két olyan helyzete, amelyeknél bravúrra volt szükség a várdai kapustól. 

----
75. perc: A Kisvárda még mindig a szépítésért küzd, de már nem olyan erővel, a DVTK is feljavult.

----

65. perc: Senticnek volt két védése a kisvárdai nyomás közepette. 

----

55. perc: A Kisvárda nagyon rajta van, hogy csökkentse a hátrányát.

----

50. perc: Megvan a hivatalos nézőszám, ami 6651 fő. Érdekesség, hogy a két héttel ezelőtti nézőszámhoz képest 2 nézővel van több a stadionban. 

----

18.50: Megkezdődött a második félidő.

----

45+3. perc: Vége az első félidőnek, a DVTK 2-0-ra vezet.

----

45+1. perc: Pozeg Vancas adott jó labdát a bal oldalon Stephennek, aki jól adott középre, az érkező Edomwonyi pedig 3 méterről a kapuba vágta a lasztit, 2-0. (Ez volt a diósgyőri csatár 3. gólja ebben az évadban).
----
45. perc: Három perc hosszabbítás következik.

----

38. perc: Pozeg Vancas tette ki a labdát balra, Klimovich remekül adott be, a berobbanó Gera pedig 4 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 1-0.

----

31. perc: Edomwonyi talált a kapuba, Pozeg Vancas passzából. A játékvezető a VAR vizsgálat után lesállás miatt nem ítélt gólt (a televíziós visszajátszás alapján jogosan).

----
30. perc: A hazaiak fölénye gólt még nem eredményezett. 

----

20. perc: Eddig két hazai gólszerzési lehetőség volt, a vendégek ebben még nem jeleskedtek.
----

10. perc: A DVTK kezdeményez többet, gól még nem született. 

----

17.46: Elkezdődött a mérkőzés.

----

Nézőszámban a Kisvárda MG szintjén biztosan rekord születik, eddig a két csapat Miskolcon, az új diósgyőri stadionban megrendezett találkozói közül a 2020. június 27-i meccsen voltak a legtöbben: 5683 fő látta a szabolcsiak 2-0-s sikerét. Bár akkor 90 százalékos kedvezménnyel lehetett jegyet váltani az évadzáró mérkőzésre.

----

Óriási a hőség a stadionban, 35 Celsius fokban várják a csapatok a meccset, a lelátó Napos oldalán ülni is nagy kihívást jelent.

----

A vendégek kezdőcsapata éppen annyi helyen módosult, amennyi gólt kaptak a legutóbbi bajnokijukon. A hétfői, Debreceni VSC elleni idegenbeli 4-1-es vereség után kapust cseréltek, Petkovic kezdett Kovács M. kárára, a két szélső védő-középpályás Cipetic és Alic lett, Camaj és Ötvös bánhatta ezt a döntést, míg elől Czékus jutott szóhoz, Navratil helyett. A kimaradtak mindegyikének a kispadon jutott hely.

----

A DVTK kezdőcsapata egy az egyben ugyanaz volt, mint nyolc nappal ezelőtt, a Zalaegerszegi TE FC vendégeként 3-1-re megnyert meccsen. A keretből, a kispadról ezúttal is sérülés miatt hiányzott a francia, olasz Célestine, a görög Kampetsis, és a tavalyi NB II-es bajnokcsapat két tagja, Farkas D. és Csirmaz. 

----

A két csapat eddig összesen 9 élvonalbeli meccset játszott egymás ellen. Ebből a DVTK 3 találkozót nyert meg, 4 alkalommal döntetlen született, 2 meccsen a Kisvárda diadalmaskodott. Az eddigi négy Diósgyőrben lejátszott bajnoki közül kettő hazai győzelemmel zárult, egy pontosztozkodással ért véget, egyszer pedig a szabolcsi gárda nyert.

----

A labdarúgó NB I 5. fordulójában a Diósgyőri VTK csapata a Kisvárda MG együttesét fogadja.

----

Labdarúgás: jegyzőkönyv
Diósgyőri VTK – Kisvárda MG 2-0 (2-0)
Diósgyőr, 6651 néző. V.: Vad II. (Szalai D., Rózsa).
Diósgyőri VTK: Sentic – Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen – Holdampf, Vallejo – Lukács D., Klimovich, Pozeg Vancas – Edomwonyi. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Kisvárda MG: Petkovic – Kovacic, Jovicic, Széles – Cipetic, Makowski, Lucas, Vida, Alic – Mesanovic, Czékus. Megbízott edző: Gerliczki Máté.
Csere: Alic helyett Ötvös a 46., Czékus helyett Spasic a 46., Edomwonyi helyett Jurina a 62., Klimovich helyett Acolatse a 62., Mesanovic helyett Ilievski a 66., Vida helyett Camaj a 66., Vallejo helyett Bényei a 69., Gera helyett Bokros a 76., Lukács D. helyett Jurek a 76., Lucas helyett Szőr a 80. percben.
Sárga lap: Stephen a 18. percben.
Gólszerző: Gera (1-0) a 38., Edomwonyi (2-0) a 45+1. percben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában