Jégkorong

2023.08.28. 15:24

A mester máris kedveli a gulyáslevest

Kanadai hátvéd került a DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hokicsapatához

Szirányi Bence a fizikai felmérésen Fotó: DVTK

Fotó: NGS PHOTO

Már hírül adtuk, hogy a múlt héten Miskolcra érkezett Steve Kasper, a Macik kanadai vezetőedzője, aki korábban dolgozott a világ legrangosabb jégkorong ligájában, az NHL-ben is.

Fotó: NGS PHOTO



Máris kedveli a gulyást 
– Új trénerünk a belvárosban, a jégcsarnoktól rövid sétára lakik – mondta Marosi Tamás csapatmenedzser, majd hozzátette: – Egyedül jött a tengerentúlról, de terveik szerint hamarosan a felesége is meglátogatja miskolci állomáshelyén. Közölte velünk, hogy rövid itt-tartózkodása alatt máris pozitív élményekkel gazdagodott: stábját már megismerte és az elkövetkezendő napokban ugyanezt teszi a játékosaival is. Örömmel újságolta, hogy ízlik neki a magyar koszt, a gulyás levest például máris nagyon kedveli.  
Megtudtuk, hogy az első közös és jeges foglalkozásukat csütörtökön dirigálja „fiainak”, most ugyanis még csak a fizikai és az orvosok felméréseknél tartanak. Keretüket három részre bontották: az egyeseknek a DVTK Medicalban volt jelenésük, a kettesek a jégcsarnokban, a hármasok pedig a sportcsarnokban teszteltek. A piros-fehérek kerete egyelőre nem végleges, Láda Balázs klubigazgató azon fáradozik, hogy még egy csatárt igazoljon.

Fotó: NGS PHOTO



A 67-es mezben 
A Jegesmedvék legutóbbi szerzeménye, a huszonnégy esztendős Dillon Hill a szombaton futott be, és hétfőtől már új társaival gyűjti az erőt a soron következő szezonra. A dallamos nevű, az egykori Forma-1-es Damon Hillre „hajazó”, kanadai állampolgárságú védő a Niagara Falls Canucks csapatánál töltötte junior éveit, a Greater Ontario Junior Hockey League egyik meghatározó játékosa volt. A 2021/2022-es szezonban kezdte profi pályafutását, játszott az SPHL ligában, valamint szerepet kapott a harmadik legrangosabb észak-amerikai bajnokságnak tartott East Coast Hockey League-ben is. A legutóbbi idény során az Evansville Thunderbolts és a Trois-Rivieres Lions csapatainál szerepelt, előbbinél harmincnégy, utóbbinál tizenöt mérkőzésen. Dillon Hill – aki a 67-es mezszámot viseli majd a Maciknál – leigazolásával már nyolc védője van a piros-fehéreknek.

Megbeszélések  
A várva várt első jeges edzést csütörtökön 14 óra 45 perctől vezényli Steve Kasper és pénteken ugyanebben az időben tartja a második bemutatóját. A szakvezető és a játékosok szombati, valamint vasárnapi programja pedig egyedinek nevezhető, ekkor a személyes megbeszélések kerülnek napirendre, a mester ugyanis valószínűleg arra törekszik, hogy teljes képet kapjon arról, mi nyomja a hokisták lelkét. 

Fotó: NGS PHOTO



Jégkorong: a diósgyőriek kerete 
Kapusok: Janis Voris, Gratzl Gellért. 
Hátvédek: Szirányi Bence, Alexander Shkrabov, Vojtkó Mátyás, Szalay Boldizsár, Fazakas Erik, Simon Szathmáry, Travis Verveda, Dillon Hill. 
Csatárok: Valentin Razumnyak, Roman Berdnikov, Lövei Dávid, Miskolczi Márk, Mattyasovszky Gergely, Páterka Bence, Farkas Márton, Vladislav Kuleshov, Gianluca Esteves, Tyler Barrow.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában