Labdarúgás

2023.07.25. 19:59

Focisztori: portáskodik a negyvenkettes

Különlegességekkel dicsekedhet Lövey Lajos, az alsózsolcaiak kapusa.

A képen: Varacskai István alsózsolcai vezetőedző, dr. Madzinné Ortó Ildikó díjátadó, Lövey Lajos alsózsolcai kapus, Rózsa László, Onga alpolgármestere, Polényi Tamás alsózsolcai játékos, Madzin Botond, a torna névadójának fia.

Fotó: Kolodzey Tamás

A napokban rendezték a másodszor kiírt dr. Madzin Tibor labdarúgó emléktornát, amelynek győztese a BSK Alsózsolca csapata lett.

Élvezi a játékot

– Az esemény fontos része volt együttesünk bajnoki felkészülésének – kezdte Lövey Lajos, a nyertes gárda kapusa, majd hozzátette: – Magam is játszottam Ongán akkor, amikor a néha polgármester elnökként is szolgálta a klubot. Örültem, hogy simán hoztuk a finálét, ebből persze különösebb következtetéseket nem lehet levonni a közelgő pontvadászat előtt. Az a lényeg, hogy egyre jobban összeszokunk, és kisegítjük egymást a gyepen. Nekem sem ment rosszul, bár az felhozható ellenem, hogy portásként nem rúgtam gólt és manapság már az sem baj, ha a hálóőrök is eredményesek, például büntetőből veszik be kollégáik ketrecét.

Lövey Lajos portréjához tartozik, hogy negyvenkét esztendősen is élvezi a játékot, így visszavonulását még nem tervezi. Ami pedig az általa eddig „meghódított” városokat és községeket érinti: miskolciként jelenleg Kistokajban lakik, az ongaiak után most az alsózsolcaiak szekerét nyomja és ki tudja, hogy hol éri majd a végállomás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!