Jégkorong

2023.07.16. 12:55

Kint hőség, bent fagyosszentek

Különleges ajándék a Maciknak: Zemplénben jégkorongozhatnak.

Kiss Bence a sátoraljaújhelyi jégcsarnokban

Fotó: NGS PHOTO

A DVTK Jegesmedvék Erste-ligás hokicsapatának hadra fogható tagjai a Magas-hely „lábához” és a kalandparkhoz közeli műjégpályán készülnek a soron következő idényre.

Oda-vissza liftezik

A piros-fehérek kifejezetten élvezték a sátoraljaújhelyi kirándulást.

– Bemenni könnyebb, mint kijönni – mondta a huszonhat esztendős Kiss Bence, aki tavasszal még a felnőttek tartalék portásaként szolgált, újabban pedig már a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Sportakadémia kapusedzőjeként dolgozik. – Kifejezetten élvezem ezt a helyzetet: amikor a harmincötből bekorcsolyázom az úgy hat fokba, nem is érzem a hideget. Egyrészt véd a vastag öltözékem, másrészt pedig hozzászoktam ehhez a hatalmas eltéréshez. Nálam a visszaút a nehezebb: amikor kigördülök a jégről és megcsap az afrikai forróság, olyan izzadás jön rám, hogy rögtön leadok vagy két liter folyadékot. Legutóbb tizenketten éreztük a hőségből a fagyba, és fordítva állapotot, amelyet el sem tud képzelni az az ember, aki ezt soha nem tapasztalta a saját bőrén. 

A hálóőr közölte még, hogy számára ősztől bizonyára hiányozni fog a ligameccsek hangulata és légköre:
– Ezek nélkül most megvagyok, hiszen nem kezdődött el a szezon. Az elején biztosan nehéz lesz, az persze könnyíteni fogja a szívfájdalmamat, hogy a társaimmal állandóan találkozom majd és a bajnoki mérkőzéseken is jelen leszek. Az akadémistáknál pedig új és izgalmas feladatok várnak rám, szóval nagy várakozással tekintek a 2023/24-es idény őszi-téli szezonja elé. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!