Labdarúgás

2023.06.25. 15:00

Kell, vagy nem kell a középpályás Diósgyőrbe?

Amióta elkezdte a nyári felkészülést a DVTK élvonalba feljutott labdarúgó csapata, naponta jöttek, jönnek ki hírek arról, hogy ki az, aki elköszön az Andrássy úttól, ki az, aki marad a bajnok gárdából, és kik az új jövevények, akiktől a szakvezetés azt várja, hogy ,,tolják" majd a Diósgyőr szekerét az NB I-ben.

Molnár István

Azonban egy tavaly kölcsönadott futballistáról – legalábbis eddig – egyelőre semmit sem kommunikált a piros-fehér klub, holott, úgy tudjuk, még egy éves kontraktus köti a miskolciakhoz.

Tavaly augusztus 12-én az alábbi hír jelent meg a DVTK honlapján:

A DVTK szerződést hosszabbított Zsemlye Balázzsal, aki a következő idényben Tőketerebesen, a szlovák második vonalban szereplő FK Slavoj Trebisov csapatában folytatja kölcsönben pályafutását.

A 2002. májusában született középpályás 5 éve, 2018 nyarán Újpestről érkezett a borsodi megyeszékhelyre, és 37 NB III-as találkozót követően 2021. augusztus 1-jén debütált az NB II-es Diósgyőrben, ahol azon ősszel 15 mérkőzésen lépett pályára. A DVTK 2022 tavaszára kölcsönadta a fiatal labdarúgót Pécsre, ahol 14 összecsapáson volt a PMFC tagja. Ezután jött a szlovákiai kölcsönadás, Terebesen 12 találkozó jutott Zsemlye Balázsnak. Miután a kelet-szlovákiai város csapatánál változtak bizonyos dolgok (távozott edző, és játékosok is), nem tartottak rá igényt, így december 31-i dátummal visszakerült Diósgyőrbe. Ugyan a felkészülés elejére még visszament a futballista Tőketerebesre, ám két hét után végleg elköszönt, majd a február 14-gyel a szlovén NK Nafta 1903 csapatához ment, szintén kölcsönbe. Az ottani másodosztályban, a Druga Ligában szereplő lendvaiaknál viszont egy mérkőzésen sem tudott gyepre lépni, minekután az első téli felkészülési találkozón bokaszalag-szakadást szenvedett, így gyakorlatilag ebből mostanában épült fel.

Egy nem ismert

A Diósgyőr a nyári munka indulásakor azt sem tette közzé, hogy pontosan mikor kezdődnek a felkészülési találkozóik, s hogy hol fognak külföldön edzőtáborozni. Honlapunk, a Borsod Online a múlt héten arról értesült, illetve írt, hogy az első edzőmeccs szerdán (június 28.) az NB III-as Putnok FC ellen viszonylag szokatlan időpontban, délelőtt 10.30-kor kezdődik majd, illetve a Szergej Kuznyecov vezetőedző által irányított piros-fehérek ezúttal Ausztriában fognak eltölteni két hetet, és ott lévő klubok lesznek az ellenfelei.

Ezen információkat a klub vasárnap 12.30-kor kiadott közleményében megerősítette. A putnokiakkal vívandó mérkőzéssel kapcsolatban azt is hozzátették, hogy a meccs ,,...zárt kapus, de a kerítésen kívülről megtekinthető, illetve élő, online közvetítést adunk..."

Az edzőtáborról az alábbiakat közölték: ,,...Ezt követően pénteken útra kel a csapat, hogy az alsó-ausztriai Waidhofen an der Ybbsben folytassa a felkészülést. Az edzések mellett négy felkészülési mérkőzés szerepel a programban. Sorban a szlovák első osztályú FK Zeleziarne Podbrezová, német Bundesliga 2-es 1. FC Nürnberg, és az osztrák élvonalbeli FC Blau-Weiß Linz ellen, és egy jelenleg még nem lekötött mérkőzésen mérheti fel a Kuznyecov Szergej a csapat felkészültségét."

A DVTK programja

Június 28., szerda

10.30: Diósgyőri VTK - Putnok FC (NB III.)

Június 30.-Július 13.

Edzőtábor Ausztriában (Waidhofen an der Ybbs)

Július 5., szerda

17.00: FK Zeleziarne Podbrezová (Szlovákia, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

Július 9., vasárnap

17.00: 1. FC Nürnberg (Németország, 2. Bundesliga) - Diósgyőri VTK

Július 12., szerda

FC Blau-Weiß Linz (Ausztria, 1. osztály) - Diósgyőri VTK

Július 13.,csütörtök

??? - Diósgyőri VTK

Július 22., szombat

???: Diósgyőri VTK - FC Kosice (Szlovákia, 1. osztály)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában