Labdarúgás

2023.03.24. 19:33

Zahary és Babunski is kimaradt

A Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapatának két játékosa is meghívót kapott hazája felnőtt válogatottjába.

Younn Zahary nem jutott szóhoz Elefántcsontpart ellen

Fotó: Kovács Péter

 David Babunski az észak-macedónok keretében kapott helyet, ám nemzeti csapatának idei első Eb-selejtezőjén, csütörtökön este nem jutott szóhoz, a cserék közé nevezték, pályára viszont nem került a Málta elleni, hazai környezetben 2-1-re megnyert összecsapáson. A támadó annak ellenére nem tér vissza még Kövesdre, hogy Észak-Macedónia ebben a hónapban nem játszik újabb Eb-selejtezőt, ugyanis a 2. fordulóban szabadnapos együttes hétfőn este hazai környezetben Feröer-szigetek ellen játszik felkészülési találkozót. 
Younn Zaharynak a Comore-szigeteki nemzeti csapattól érkezett meghívó. A Madagaszkártól északra található köztársaság válogatottja az Afrika Kupán szerepel, a 3. forduló keretében pénteken este Elefántcsoportban ellen játszottak, és 3-1-re alulmaradtak. Ezen a meccsen a dél-borsodiak védője keretben volt, de a cserék közül nem került fel a pályára. Comore-szigetek válogatottja a következő összecsapását szintén az Afrika Kupa keretében, a H-csoport 4. fordulójában, ugyancsak Elefántcsontpart ellen játssza, ezúttal pályaválasztóként.

Labdarúgás: Eb-selejtezők, csütörtöki eredmények

C-csoport, 1. forduló: Olaszország – Anglia 1-2 (0-2), Észak-Macedónia – Málta 2-1 (0-0).
H-csoport, 1. forduló: Kazahsztán – Szlovénia 1-2 (1-0), Dánia – Finnország 3-1 (1-0), San Marino – Észak-Írország 0-2 (0-1).
J-csoport, 1. forduló: Portugália – Liechtenstein 4-0 (1-0), Szlovákia – Luxemburg 0-0, Bosznia-Hercegovina – Izland 3-0 (2-0).
Labdarúgás: Afrika Kupa, pénteki eredmény
H-csoport, 3. forduló: Elefántcsontpart – Comore-szigetek 3-1 (1-0).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában