Röplabda

2023.03.14. 21:21

Toronyai szégyelli magát a harmadikért

Az első sima szett után, a második vége, és a harmadik, meglepetésre szoros lett.

BCS

Fotó: Ádám János

A férfi röplabda Extraligában kedden elkezdődött a rájátszás, a negyeddöntőkkel. A középszakasz felsőházában a 2. helyen végzett GreenPlan-VRC Kazincbarcika csapata a három nyert meccsig tartó csata első felvonásán a középszakasz alsóházában alulról a második helyen zárt Kistext JP Auto Mercedes együttesét fogadta. A vendégek szakvezetője 10 napja még Tamás Zoltán volt, aki nem jelent meg a mostani mérkőzésen, a csapatkapitány Gebhardt Norbert látta el az edzői feladatokat, és a hírek szerint ebben a következő meccseken sem lesz változás.

A Barcika kezdte jobban a mérkőzést (5-2), pár pontos előnyét a pihentetett Reffatti nélkül is őrizte a sárga-kék együttes (11-7). Aztán amikor jött egy kis megingás, és a vendégek felzárkóztak, a Vegyész edzője időt kért (11-10). Hasznára vált a szünet a hazai gárdának, Toronyai edző tanácsai után Juhász P.-ék összekapták magukat, és a Kistextnek kellett a pauza, előbb 15-11-nél, majd 18-11-nél. Kidomborodott a kék mezesek minőségbeli fölénye (23-13), az első játszmát, egy kihagyást leszámítva, tükörsimán hozta a GP-VRCK (25-14).

Pihentetett alapemberek

A második szett elején jó sáncmunkát követően Csoma és Blázsovics remek ütéseivel indult be Vegyész (8-4), majd a 15. labdamenetben Moraes bombázta szét a csarnok borítását. Könnyed esti játszadozás volt ez a meccs hazai szempontból, az elmúlt hetekben a középszakasz felsőházában vívott összecsapásokhoz képest. A vendégek 15-8-nál kértek időt, de a fővárosiak ezt követően sem sűrűn hoztak össze saját erőből pontokat (19-11). Aztán amikor egy picit változott ezen a téren a helyzet, akkor jött a hazai pauza (19-15). Néhány alapemberét pihentetve, Péter M., Péter B., Warzywoda, Cziczlavicz, Moraes, Csoma összetételben, ha nem is minden nehézség nélkül, de hozta a második menetet a Vegyész (25-22).

A harmadik játékrész elején támadás hiba nélkül játszott a Kistext, a látottak alapján nem volt meglepő, hogy ők vezettek (4-6). Reyes mellett Novoselov pontjai lökdösték előre a pesti gárdát, a Barcika a jól játszó Csoma blokkjával érte utol ellenfelét, amire a látogatók részéről időkérés volt a reakció (11-11). Kétpontos hazai fór után Torbica pontjaival jött vissza egálra a Kistext (14-14), aztán amikor újra kettővel ment a Vegyész (18-16), kikérte második szünetét a fővárosi gárda. Csoma verte be csapata 20. egységét (20-17), nem sokkal később viszont Toronyai edzőnek kellett időt kérnie (22-21). Gebhardték azonban meglepetésre egyenlítettek, nem is egyszer (23-23). A nyitottá vált végjátékot Moraes centerpontja után Péter M. zárta le (25-23).

GreenPlan-VRC Kazincbarcika – Kistext JP Auto Mercedes 3:0 (14, 22, 23)

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Csizmarik, Villás.

GreenPlan-VRC Kazincbarcika: Juhász P. 5, MORAES 7, Páez, Blázsovics 11, CSOMA 19, PÉTER M. 10. Csere: Budai (liberó), Warzywoda 2, Cziczlavicz 2, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Kistext JP Auto Mercedes: REYES 15, GEBHARDT N. 10, NOVOSELOV 8, Fazekas 3, Torbica 6, Óhidi 4. Csere: Lassu (libero), Sümegi (liberó). Csapatkapitány: Gebhardt Norbert.

Toronyai Miklós: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, simán hoztuk az első szettet, a másodikban 19-12-es állásnál beragadtunk. Van ilyen, sokat cseréltem, és ezt még el is tudom fogadni, de amit utolsó szettben produkáltunk, azt nem. Igaz, három embert kicseréltem a kezdőből, de szégyellem magam a harmadik játszmában nyújtott teljesítményért. Ezt nem tudom hová tenni! Oké, a győzelem, az győzelem, de nem edzésmenőnek kell lenni, hanem a kapott játéklehetőséggel élni kell.

Gebhardt Norbert: – Az első szettet langyosan kezdtük, a második és harmadik játszmában viszont jóval többet mutattunk. Ezt kell folytatnunk a következő mérkőzésen a jó erőkből álló Barcika ellen.

A három nyert meccsig tartó negyeddöntő állása: 1-0, a GP-VRCK javára. A következő mérkőzést szombaton 17.00-tól szintén Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontban játssza a két csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!