Jégkorong

2023.03.10. 14:31

A szapporói hős vette a kalapját

Távozott a vezetőedzői funkcióból a Macik Erste-ligás csapatának mestere

Fotó: Nagy Gabor Sandor

A DVTK Jegesmedvék és Tokaji Viktor közös megegyezéssel felbontotta a vezetőedző szerződését

– kaptuk a hírt Egri István klubelnöktől, aki civilben a Miskolci Városi Szabadidőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként dolgozik.

Rengeteget dolgozott  

„Megköszönöm Tokaji Viktornak a nálunk végzett munkáját: két és fél szezont töltött nálunk és időszaka alatt rengeteget dolgozott annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődjünk és sikeresek legyünk – folytatta a miskolci hokisport első embere. – Külön szeretném megköszönni a fiatal játékosaink fejlesztéséért tett erőfeszítéseit, aminek köszönhetően bátran építhetünk a saját nevelésű sportolóinkra, akik meghatározó szerepet töltenek be a csapatunkban. Az idei szezonunk lezárultával megkezdődött az az időszak, amikor klubvezetésünk és stábunk kiértékeli az elvégzett munkát és az eredményeket. Ezek a megbeszélések azzal zárultak, hogy Tokaji Viktor a következő szezonban már nem folytatja a munkáját a Jegesmedvéknél. További sok sikert kívánunk neki, hiszen ő a magyar jégkorong egyik meghatározó alakja, biztos vagyok benne, hogy következő állomáshelyén is sikeres lesz. Mi pedig a következő hetekben azon dolgozunk, hogy a 2023/2024-es idényre olyan csapatot állítsunk össze, amely sok örömöt okoz majd a szurkolóinknak. Folyamatosan tárgyalunk a játékosainkkal és figyeljük azokat a szakembereket, hokistákat, akik segítségünkre lehetnek és lesznek céljaink elérésében.”
Tokaji (akit eddig nem értünk el, így később szólaltatjuk meg) távozása után felvetődik annak kérdése, hogy mi lesz közvetlen segítője, Galanisz Nikandrosz másodedző sorsa: szintén megy, vagy marad. Megtudtuk, hogy a Nika becenévre hallgató trénerrel még folynak az egyeztetések, a tárgyalások.

Jégkorong: jó tudni 

A 46 éves szakember a dunaújvárosiak védője volt, majd Svédországba szerződött, aztán az osztrák ligában szereplő Alba Volán SC együtteséhez igazolt. 1995-től 2014-ig játszott a válogatottban, melynek színeiben 222 alkalommal szerepelt és 7 gólt szerzett. Részese volt a divízió 1-es világbajnoki győzelemnek Japánban és társaival együtt ekkor kapta a szapporói hős elnevezést. Visszavonulása után edzőként tevékenykedett a korosztályos válogatottaknál, majd Majoross Gergely segítője volt a MAC Budapest felnőtt csapatánál. 2021 januárjában nevezték ki a DVTK Jegesmedvék vezetőedzőjének.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában