Labdarúgás

2023.03.29. 13:17

Az egyik kijutott, a másik nem

Archívum

Fotó: Bujdos Tibor

A DVTK NB II-es labdarúgócsapatának két játékosa vett részt hazája utánpótlás nemzeti válogatottjának keddi meccsén.

A gaboni U23-as válogatottba meghívót kapott Jérémie Obounet, csapatával, Kamerun korosztályos együttesének vendége volt, és bár 1-0-s vereséget szenvedtek, mivel az első meccs a diósgyőri támadó góljával szintén 1-0-ra végződött, 11-es rúgások döntöttek ebben a párharcban. Ezt a gaboniak 7-6-ra nyertek, így ők jutottak be az Afrikai Nemzetek Kupája U23 korosztály 8 csapatos döntőjébe. Jérémie Obounet kezdő volt a meccsen, de az első félidőt követő szünetben lecserélték.

Egy másik diósgyőri támadó, Jurek Gábor a magyar U19-es válogatottal játszott Európa-bajnoki selejtezőt, hazai környezetben, Izland ellen, de 2-0-s vereséget szenvedtek, emiatt a magyar csapat nem jutott ki a kontinensbajnokságra, csoportjában az utolsó helyen végzett, a szigetországi együttes viszont ezzel a sikerrel az első helyen zárt, és Eb-résztvevő lett. Jurek Gábor ezúttal is csere volt, a 61. percben állt be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!