Röplabda

2023.03.04. 12:00

A múltkorihoz hasonló elgondolásokkal

Címkék#röplabda

A középszakaszt zárja vasárnap a fővárosban a barcikai élvonalbeli röplabda alakulat.

ÉM

20230226 Kazincbarcika Nemzeti bajnokság I. osztálya Extraliga középszakasz férfi röplabda mérkőzés. GreenPlan-VRCK-MÁV Előre SC - Foxconn Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország Képen: CSOMA KRISZTIÁN ÁDÁM #14 JUHÁSZ PÉTER #3

Fotó: Bujdos Tibor

A végéhez ér a férfi röplabda Extraliga 2022/2023-as szezonjának középszakasza. A felsőházban, az utolsó, 6. fordulóban Pénzügyőr SE – GreenPlan-VRCK összecsapást rendeznek vasárnap 18 órától a fővárosban. Az első helyezett fogadja a másodikat, és ez már biztosan nem is változik, szülessen bármilyen végeredmény a PSE-csarnokban, ugyanis a felek között öt pont van a táblázaton.
– Azon vagyunk, leszünk, hogy kapjon mindenki lehetőséget – árulta el Toronyai Miklós, a VRCK vezetőedzője. – Aki azonban a pályára kerül, az hajtson, gürcöljön, pihenni majd a cseresarokban, vagy a padon lehet. Azt nem tudjuk, hogy a Pénzügyőr miként gondolkodik, de mi az utóbbi napokban megnyomtuk a kondicionális részt, ugyanis készülünk a play-off-ra, illetve a Magyar Kupa-bronzmérkőzésre, és szeretnénk, ha a csapat állóképessége megfelelő lenne. A Pénzügyőr a kupadöntőben lesz érdekelt, tehát számukra ugyanúgy van a közeljövőben fontos, fontosabb mérkőzés, de többféleképpen össze lehet rakni a munkát, attól függően, hogy ki, mit gondol jónak. A formánkat nem erre a mérkőzésre időzítjük, de felkészülésnek kiváló lesz ez az összecsapás, szeretnék mindenkit hajtani, küzdeni látni.

Elkerülhetetlen lépés

A Vegyész tehát hasonló tervekkel utazik Budapestre, mint amilyennel a múlt vasárnapi, hazai meccset játszotta a MÁV Előre SC-Foxconn ellen, s amely csatát 3:0-ra elveszítette.
– Volt gondunk a hozzáállással egy-két ember esetében, de ezt már át-, megbeszéltük – nyilatkozta Toronyai Miklós. – Hiába tét nélküli egy mérkőzés, ugyanolyam elánnal, a maximumot nyújtva kell röplabdázni. Nem csak amiatt, mert éppen közvetíti a mérkőzést a televízió, hanem a közönségünk, és saját magunk miatt is. Nem önmagában a vereség ténye miatt voltam csalódott, nem ez zavart, hanem az, hogy előre elkönyveltük azt, hogy mindegy számunkra ez a meccs, nyugodtan félvállról lehet venni. Előre eldöntöttük, hogy miként megyünk bele ebbe a találkozóba, hogy forgatjuk a keretet, mert két héten keresztül hat meccsünk volt, plusz az edzések, utazások. Olyan dózist kaptak a játékosok, hogy ez a lépés elkerülhetetlen volt, mert előzőleg, a DEAC ellen már látszódott a fásultság, és a fáradtság.
A vezetőedző hozzátette: összességében örül annak, hogy a hetedik helyről a középszakasz során fel  tudtak jönni a második helyre, amely azt jelenti, hogy a következő körben, a negyeddöntőben az alsóház harmadik helyezettje, az összesítésben hetedik MAFC-BME lesz az ellenfelük. 

Szurkolóbusz
Március 11-én 16 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC ellen lép pályára a DRK Magyar Kupa bronzmeccsén a budapesti Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban. A kupadöntőre, ahogy a korábbi években is, a klub szurkolói buszt indít. Az első 30 jelentkező belépőjegyet is kap. Jelentkezni Szabó-Serák Garbriellánál lehet személyesen, vagy telefonon (30-957-0754).


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában