Diákolimpia futsal

2023.02.20. 11:04

Vármegyénkből neveztek a legtöbben

Zalaegerszegen versenyeztek a IV. korcsoportos diákolimpia futsal csapatai.

A tizenkét legjobb iskolai futsalos csapat mérkőzött meg Zalaegerszegen a hétvégén a IV. korcsoportban, amelynek végén budapesti, szombathelyi és siófoki csapatok állhattak dobogóra – kapta a hírt portálunk Szilágyi Andreától, a Magyar Diáksport Szövetség a kommunikációs és marketing osztályának vezetőjétől.  

A zalaegerszegi eseményt a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Zala Vármegyei Diáksport Szövetség rendezte. 

A nevező csapatok létszáma ugyan még nem érte el a pandémia előttit, idén is közel hatszáz csapat nevezett be a versenyre 6732 tanulóval, a legtöbben Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyékből (61 és 51 csapattal). 

Az országos elődöntőkből 11 csapat kvalifikált a döntőre, és a rendező vármegyével együtt 12 csapat 120 diákkal vett részt a csúcseseményen. Érdekesség, hogy Budapest és Szombathely egyaránt 2-2 csapatot is tudott delegálni az országos döntőre. A felcsúti Endresz György Általános Iskola, amely az elmúlt 6 szezonban folyamatosan a dobogón végzett, szintén eljutott Zalaegerszegre. A megnyitón a város alpolgármestere, Gecse Péter, továbbá Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke vett részt. A verseny a legmagasabb színvonalat képviselte, hiszen az egyes résztvevő iskolák többségében egy-egy labdarúgó akadémia hátterét adják, így a győztesek is a Honvéd utánpótlásának tagjai.

A 200-250 fős közönség buzdítása melletti fantasztikus hangulatú versenyeken az alábbi iskolák szerezték meg az érmeket

1. Budapest Gloriett Sportiskola és Általános Iskola (képünkön), 

2. Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola, 

3. Siófoki Beszédes József Általános Iskola.

Különdíjasok

Legtechnikásabb játékos: Milicz Péter (Budapest Gloriett Sportiskola és Általános Iskola).
Legjobb kapus: Matuza Máté (Siófoki Beszédes József Általános Iskola). 
Gólkirályok: Lisóczki Hunor, Ilosvay Levente Zoltán (mindkettő Csanádi Árpád Sportiskola, Általános Iskola és Gimnázium), Krone Niklas Maximilian (Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola).
Bajnokcsapat testnevelője: Gálvölgyi István és Pisont István.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!