Labdarúgás

2023.02.05. 08:00

Az nyer, aki majd megérdemli

A vasárnapi feladat az, hogy a 14 órakor kezdődő meccsen Budafokon kellene ponto(ka)t szereznie a Barcikának.

ÉM

20221228 Kazincbarcika Tizenhét nap pihenő után ismét munkában, a második ,,vonalas" kazincbarcikai csapata. Miután már január 29-én bajnoki összecsapás vár az együttesre a Békéscsaba 1912 Előre ellen, szerdán elkezdte a téli felkészülést a KolorCity Kazincbarcikai SC NB II-es labdarúgó csapata. Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Képen: Varga Attila, a KolorCity Kazincbarcikai SC vezetőedzője

Fotó: Bujdos Tibor

Az előző hét végén elkezdődött a labdarúgó NB II 2020/23-as évadjának tavaszi idénye. A 21. fordulóban a KolorCity Kazincbarcikai SC csapata hazai összecsapást vívott, mégpedig a Békéscsaba 1912 Előre ellen. A meccsen jobbára a vendégek akarata érvényesült, az észak-borsodiak 0-3 után csak szépíteni tudtak a ráadásban, büntetőből. A kék-sárgák vezetőedzője, Varga Attila többek között az alábbiakat mondta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón: ,,Amikor heteken keresztül gyakorolsz valamit és jól sikerül a felkészülésed, működnek a dolgok, majd elérkezik a bajnoki mérkőzés és ennek talán tíz százalékát sem kapod vissza edzőként, annak ez az eredménye... Van mit átbeszélnünk....” – célzott a mérkőzést követő programra már ekkor a szakvezető. Milyen volt ez a hétfői ,,húzós nap", miről beszéltek, mi, miért nem működött, miért lett csak tíz százalék a teljesítmény? - kérdeztük a szakmai munka irányítóját.

– Levideóztuk, átbeszéltük a hibákat, egy kicsit keményebben – kezdte Varga Attila. - Hiányzott a pontosság és jobb, határozottabb mozgásra lett volna szükség a bokszon belüli játékban, valamint gyorsabban és magabiztosabban kellett volna  játszani. Rengeteg labdát juttattunk be a tizenhatoson belülre, de nem voltunk olyan veszélyesek, mint amilyennek kellett volna lennünk. Úgy gondolom, hogy sokkal több párharcot kell nyernünk labdával és több játékosnak kell jó döntést hozni és bemozogni a tizenhatoson belülre, hogy a jövőben be tudjunk találni. A kapu előtt nagyon pontatlanok voltunk és ez az oka annak, hogy nem sikerült az áttörés.

Látszik, hogy előrefelé nem igazán éles a csapat, mit tud még mondani, tenni, illetve mit tudnak tenni a játékosok, hogy ebben, gólokban javuljanak? - vetettük ezt is fel.

– Örülök annak, hogy tudtunk a héten igazolni, Bacsa Patrik egy rutinos játékos, bízom, bízunk abban, hogy sokat tud lendíteni a támadójátékunkon, és ez gólokban is megmutatkozik majd – reménykedett Varga Attila. - Emellett felelősségteljesnek kell lennünk, hogy tovább fejlődjünk csapatként. Ez azt jelenti, hogy keményen kell együtt dolgoznunk, bíznunk kell egymásban. Egységesnek kell maradnunk és egységben kell dolgoznunk, és akkor remélhetőleg minden lehetőség adott lesz arra, hogy versenyképesek legyünk.

Kvalitás, szerencse

A KBSC előtt ezúttal sem áll könnyebb feladat, ugyanis a táblázaton egy egységgel közvetlenül előtte álló Budafoki MTE-nél vizitálnak Süttőék, vasárnap 14 órától. Mit vár, remél a hétvégi bajnokitól, amely ismét nagyon kemény lesz, mert a riválisnak is kellenek a pontok – vetettük fel Varga Attilának.

– Ellenfelünknek remek játékosai vannak, nehéz lesz a hétvége. A meccset – véleményem szerint – az a csapat nyeri, amelyik megérdemli majd azt adott produkciója alapján. Szükségünk lesz a kvalitásokra és egy jó adag szerencsére is, mert nem mi vagyunk az esélyesek – közölte a barcikaiak szakvezetője.
A KBSC-nél Dvorschák sérülés után rehabilitációra jár, míg Szekszárdi T.-re – aki szintén maródi - a stáb ebben a szezonban már nem számíthat. Eltiltott nincs.

A KolorCity Kazincbarcikai SC várható kezdőcsapata: Megyeri II. G. - Szemere, Ur, Szekszárdi M., Süttő – Nagy J., Hleba – Ádám F., Csatári, Kurdics – Pálinkás (Bacsa).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában