GreenPlan-VRC Kazincbarcika

2023.02.25. 12:00

Fontos összecsapás, de figyelni kell

Az utolsó előtti középszakasz összecsapás vasárnap következik a VRCK számára.

ÉM

20250215 Kazincbarcika Férfi Magyar Kupa elődöntő röplabda mérkőzés. GreenPlan-VRCK- Fino Kaposvár Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Képen: BLÁZSOVICS PÉTER #10

Fotó: Czinege Melinda

A férfi röplabda Extraligában, a középszakaszban, a felsőház 5. fordulójának találkozóit játsszák a csapatok a hét végén, közte a GreenPlan-VRC Kazincbarcika – MÁV Előre SC-Foxconn összecsapást a Don Bosco Sportközpontban, vasárnap 16 órától.

– Négyből négy meccset nyertünk eddig a középszakaszban, vagyis nem voltunk, vagyunk rossz formában, ugyanakkor a legutóbbi találkozón már lehetett érezni a csapaton a fáradtságot, hogy két hét alatt hat mérkőzésünk volt – mondta Toronyai Miklós, a VRCK szakvezetője. – A héten már vissza tudtunk térni a rendes kerékvágásba, hétfőre és keddre pihenőt kaptak a játékosok, azonban azok, akik kevesebbet játszottak, kedden délután már edzettek. Úgy gondolom, mindenki fel tudott frissülni, megújult erővel indulhatunk neki az elkövetkezendő feladatoknak. A Debrecen elleni két pontnak köszönhetően bebiztosítottuk a második helyünket a középszakaszban, és így a negyeddöntőben vagy a MAFC-cal, vagy a Kistext-tel fogunk összecsapni.

A maguk csatáját

A vasárnapi elképzeléseiről az alábbiakat osztotta meg lapunkkal Toronyai Miklós:

– Minden meccs számít, de azt is figyelni kell, hogy milyen mérkőzések vannak utána, közvetlenül előttünk – fogalmazott a szakvezető. – Vagyis a terv az, hogy forgatni szeretnénk a csapatot a fehérváriak ellen, hogy lehetőleg mindenki pályára kerüljön, kapjon terhelést. Ugyanakkor természetesen elvárom, hogy aki a bemegy a küzdőtérre, az hozza ki magából a maximumot, a közönségünket ugyanis ki kell szolgálni. A Fehérvár lehet még harmadik, a Debrecennel vívják a maguk csatájukat ezért a pozícióért, ugyanis mindenki szívesebben találkozna a következő körben a Kecskeméttel, mint a Kaposvárral. A Foxconnal ez lesz az idei negyedik összecsapásunk, egy nagyon veszélyes játékosokból álló csapat. Legutóbb a Pénzügyőrt 3:2-re legyőzték hazai környezetben, ez figyelemre méltó eredmény. Nem lehet ellenük kihagyni, jól szerválók, és blokkban se rosszak. Kompakt gárda, koncentráltan kell ellenük játszani.

A tények

Felsőház, az állás
1. Pénzügyőr SE 4 2 – – 1 – 1 8:6 40
2. GreenPlan-VRCK 4 2 1 1 – – – 12:3 35
3. Debreceni EAC 4 – 1 – 1 – 2 5:10 28
4. MÁV Előre SC-Foxconn 4 – – 1 – 2 1 5:11 25
A csapatok magukkal hozták az alapszakaszban elért pontjaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!