DVTK

2023.01.03. 14:35

Fiatal gaboni támadó Diósgyőrben

Az afrikai játékos Fehéroroszországból érkezett Miskolcra.

ÉM

Hivatalosan szerdán kezdi el a felkészülést (ekkor tartják az első csapatedzést) a 2022/2023-as szezon tavaszi részére a DVTK NB II-es labdarúgó csapata. A keret tagjai hétfőn és kedden egészségügyi, illetve fizikai felmérésen vettek részt, akik között ott volt egy 20 esztendős gaboni támadó, Jeremie Moussango Obounet is. A klub honlapja arról tájékoztatott, hogy kezdeményezték az afrikai csatár játékjogának megszerzését.
Obounet 2022. március 18. óta a fehérorosz első osztályban (Vysshaya Liga) szereplő FC Szluck játékosa volt (ahová a gaboni AS Pélican-tól igazolt), egészen idén január 3-ig. A 11. helyezett szluckiaknál 2 kupa, és 22 bajnoki összecsapáson szerepelt, utóbbiakon 2 találatot jegyzett, 1089 perc alatt. A csatár tehtát Diósgyőrben kezdi meg a felkészülést, a 20 esztendős labdarúgó a pálya mindkét szélén és a támadósor közepén is bevethető. Leigazolása esetén korára tekintettel külföldiként is pályára léphet az NB II-ben – közölte a DVTK. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!