PannErgy-Miskolci VLC

2023.01.17. 20:30

Csak szombat estére szólt az örömük

Szerdán hétközi, hazai összecsapást játszik a miskolci csapat az OB I-ben.

ÉM

A szegediekkel játszanak ma a miskolciak | Fotó: Kamarás Péter

Fotó:

Szombaton elkezdte a 2022/2023-as élvonalbeli bajnokság második részét a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabda csapata. A Vidumanszky László vezetőedző által gardírozott alakulat némi meglepetésre döntetlent ért el a BVSC-Zugló vendégeként, a 10-10-es végeredmény, és az azzal járó egy (bravúr)pont jól jött az MVLC-nek.

– Minden csapat úgy készül, hogy nyerni akarja a meccseit, mi is így voltunk ezzel, annak ellenére, hogy a BVSC jó csapat – mondta a miskolciak szakvezetője. – Örültünk az egy pontnak, de csak aznap este, ugyanis ennek a döntetlennek akkor lesz értéke, ha a következő tíz napban esedékes három meccsen, a rivális csapatok ellen begyűjtjük azt a pontmennyiséget, amennyit szeretnénk. Majdnem egy hónap volt a bajnoki szünet, és ilyenkor sokat számít, hogy ki, milyen formában tér vissza, nem is elsősorban fizikálisan, hanem inkább pszichésen. Jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, elkaptuk az elejét, irányítottunk, vezettünk 3-1-re és 4-2-re is. A BVSC kissé talán belealudt a találkozó elejébe, és lehet, tudat alatt úgy gondolták, valahogy úgyis biztosan győznek. Voltak tehát jobb pillanataink, aztán gyengébbek, fordítottak is a hazaiak, kezdtek felébredni. 7-5-nél Moravcsik kivédett egy büntetőt, ez hitet adott újra a csapatnak, hogy van keresnivalónk. Így aztán a befejező negyedben kezdtünk megint feljönni, ők elpuskáztak helyzeteket, míg nekünk többnyire bejöttek az elképzeléseink. Az utolsó mintegy három és fél perc remekül sikerült, igaz, a végén kellett egy jogosan megítélt, és biztosan végrehajtott ötméteres is az ikszhez.

Elsődlegesen a centerekre

Az új brazil légiós, Lacerda bemutatkozását így ítélte meg az MVLC vezetőedzője.

– Nem olyan egyszerű tétmeccset játszani négy nappal azután, hogy megérkezel egy idegen országba, városba, és teljesen át kell állni – tette hozzá Vidumanszky László. – Voltak fázisok, amikor tudott segíteni, lőtt egy gólt is, előnyben rá játszottunk ki egy figurát. Még természetesen van benne, ezt nekünk kell kihozni belőle. Akar, ambíciózus, elég jól helyezkedik, jó a lábtempója, odafigyel a védekezésben, megfelelően olvassa a játékot. Volt egy kis kihagyása, a kondicionális állapotát picikét javítani kell, de ezt megteszi az úszásokkal és az erőnlétet javító foglalkozásokkal. Napról-napra azon dolgozunk vele, hogy megtalálja a helyét abban a szerkezetben, ami kialakult.

Szerdán hazai környezetben is bemutatkozik az új esztendőben az MVLC, ugyanis 19.30-től a Szegedi VE csapatával csapnak össze a dr. Kemény Dénes városi sportuszodában, a 9. forduló keretében. A Tisza-partiak pillanatnyilag előrébb állnak a tabellán, a 8. helyen 8 ponttal, míg a PannErgy éppen mögöttük található, a 9. pozícióban, 7 egységgel.

– A szegediek a hét végén Egerben játszottak, kikaptak 8-7-re, de a hazai csapat vezetett 4-0-ra, 5-2-re, és 7-4-re is – közölte Vidumanszky László. – A Tisza-partiaknál különösen figyelni kell a centerekre, a többiek őket próbálják megjátszani, és ha ez meg van, akkor jó eséllyel megkapják az ítéletet, kiállítást harcolnak ki. Tehát a feladat az, próbáljuk megakadályozni, hogy számukra labdákat tudjanak beadni. A fiatal lövőik is ki tudnak fogni jó napot, Egerben Kürti dobott például három gólt. A csapat tudja, hogy ünnepelni nem szombaton kellett, hanem majd a bajnokság végén lesz erre lehetőség, ha elértük a célunkat. Jelenleg a mostani meccs a lényeges, utána pedig a következő kettő, minél több pontot gyűjtünk most, annál jobb pozícióban leszünk, és akkor majd nem kell reszketni a végén, hogy hogyan is lesz... Nagyon észnél kell lenni...

Nagyváradon jártak

A jó kapcsolatnak köszönhetően viszonylag gyakran meccsel egymással a PannErgy-MVLC, és a román élvonalbeli Digi Oradea pólócsapata. A miskolciak a hétfő délutánt is erre használták, kiutaztak a mintegy 170 kilométerre lévő határközeli városba. ,,Úgy gondolom, hogy sokkal jobb egy másik csapattal, más játékosok ellen játszani, mint azokkal, akikkel nap mint nap találkozol. Az elemeket, fórokat, hátrányokat előnyösebb így gyakorolni, másabb a figyelem szintje, a közös, egymás elleni dobálás sokszor elpocsékolt idő. Azonban azért is vállaltuk ezt az edzőmérkőzést, hogy egyrészt Lacerda, másrészt fiatal, Egerből érkezett kapusunk, Bögös Zsombor minél többet pólózhasson a többiekkel. 23.45-re értünk haza, de mivel senki sem játszott végig, mindenkinek volt ideje kipihenni magát a kedden 10.30-kor kezdődő edzésig." – fogalmazott Vidumanszky László.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában