Tiszta szívből

2023.01.09. 19:30

A futball szeretete vezérli az encsieket

Az abaúji városban és járási székhelyen egymást érik a teremlabdarúgó tornák.

KT

Az encsi tornákat szervező baráti társaság: Luhály István, Vezse Attila, Zsibainé Szakálos Zsófia, Paul József, Juhász Péter

Fotó: KT

Focival búcsúztatták el az óévet és köszöntötték az új esztendőt, tető alá hozták az Old Boys Kupát, kiírták az Encs Város Kupája-Csiki Ferenc és Zsiga József kispályás emléktornát, majd a kisebbség számára nemzetiségi rendezvényt szerveznek, végül az öregeknek és a fiataloknak tartanak farsangi viadalt.

Összefogtak

– Az encsi sportcsarnok évtizedek óta otthont ad a térségi eseményeknek, a különböző szintű regionális futball bajnokságoknak, díjmérkőzéseknek – mondta Paul József önkormányzati képviselő, a városfejlesztési és ügyrendi bizottság elnöke, akit a testület sportosaként is számon tartanak. – Meghívjuk a környékbeli egyesületek csapatait, a szlovák klubokat, gondolunk a városokra és a falvakra, a nagyokra és a kicsikre. Az a lényeg, hogy aki játszani akar játsszon, élvezze a focit, kapcsolódjon ki és szokja meg azt, hogy naponta, vagy hetente tesz az egészségéért a labdarúgással, vagy más műfajjal. A mi titkunk az összefogás: hívjuk és várjuk a tanárokat, a rendőröket, a tűzoltókat, a köz- és a magánszférában dolgozókat, a diákokat, a nyugdíjasokat, a többségi és a kisebbségi társadalom tagjait, fáradozásaink során pedig magunk mögött érezzük Mikola Gergely polgármester támogatását. Megadjuk a módját: kiírást készítünk, tisztségtől és munkaterülettől függetlenül felkérjük a szervezőket és a rendezőket, továbbá kis vendéglátásról is mindig gondoskodunk. Most, az energiaválság idején sincs szinte egyetlen olyan hétvégénk sem, amikor a sportközpontban azért nem égnek a fények, mert nem pattog a labda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!