Elismerés

2022.12.19. 13:00

Remek évük volt az újvárosiaknak

A kajakosok és a triatlonosok szállították a legnagyobb eredményeket a Tisza-partján.

ÉM

A szombaton este, a Tiszaújvárosi Sportcentrumban megrendezett – hagyományos – Sportgálán díjazták a 2022-es esztendőben eredményesen szereplő helyi sportolókat. Az ünnepélyes keretek között lebonyolított eseményen 4 kategóriában, összesen 72-en vehettek át díjat a teljesítményükért.

A Tisza-parti város versenyzői nemzetközi színtéren is elég komolyan letették a névjegyüket. Bragato Giada, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület versenyzője – többek között – az ICF felnőtt gyorsasági és parakenu világbajnokságon bronérmet szerzett, míg klubtársa, Horváth Kata, az ICF maraton világbajnokságon, az ifjúsági korosztályban K-1-en, 19 km–en az első lett. Szegi Zsombor (ugyancsak TKKSE) a maraton vb-n, ifjúsági korosztályban C-2-ben, 19 km–en szintén a legjobbnak bizonyult. A kajakos-kenus egyesületből még további hárman vehettek át elismerést: Szűcs Milán Ádám (Olimpiai Reménységek Versenye, K-4 500 m, 1. hely), Czakó Bálint (Olimpiai Reménységek Versenye, C-4 500 m, 3. hely), Mircse Iván (Olimpiai Reménységek Versenye, K-4 500 m, 4. hely).
Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője a Karlovy Varyban megrendezett triatlon Világkupán, illetve a tiszaújvárosi triatlon Európa-kupán elért első helyezéséért kapott díjat – edzőtáborozási elfoglaltsága miatt elismerésének átadására a későbbiekben kerül sor. Kiss Gergely (ugyancsak TTK) az U23-as triatlon világbajnokságon elért 2. helyezéséért érdemelt ki díjat, ő szintén nem tudott jelen lenni a hét végi eseményen, edzőtáborozás miatt. A helyi háromtusásoktól Kovács Gyula is bekerült az elismert sportolók közé, mégpedig azért, mert a junior világbajnokságon a 13. lett. Lehmann Sára, az ifjúsági triatlon Európa-bajnokságon öregbítette a klub hírnevét, ahol a 29. lett. Ezen két sportoló szintén egy későbbi időpontban kapja meg a díját.

Bronz Besztercebányán

A következő TTK-s a sorban Sinkó-Uribe Ábel volt, aki az U23 triatlon Európa-bajnokságon a 26. helyen érkezett a célba. Az egyesületből Bagi Zoltán részt vett a besztercebányai Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon és 100 méter gyorsúszásban bronzérmet szerzett. A hét végén versenyen vett részt, így ő is később kapja meg az elismerést.

A Tiszaújvárosi SC atlétája, Kiss Csaba, a 38. Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai versenyen, 100 m síkfutásban a 8. helyet szerezte meg. Edzőtáborozás miatt ő sem tudott megjelenni a szombati díjátadón. Sportágtársa, Tóth Hunor Ábel szintén a 38. Honvéd Kupa nemzetközi atlétikai versenyen vett részt, és 400 méter síkfutásban, az időfutamban a 6. legjobb volt. Tóth Imre, a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület tiszaújvárosi csoportjának versenyzője a nemzetközi Avas Kupa–16. Csordás József Emlékversenyen, kadet formagyakorlat kategóriában a legjobbnak bizonyult. Az újvárosi ,,jutíciásoktól" Kurucz Hanna is díjazott volt, aki szintén a nemzetközi Avas Kupa–16. Csordás József Emlékversenyen, kadet formagyakorlat kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott fel. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!