Labdarúgás

2022.12.03. 15:58

Kikapott, de listavezető marad a DVTK

A Szombathelyi Haladás megszakította a diósgyőriek kilenc meccses veretlenségi sorozatát.

Fotó: Vajda János

A labdarúgó NB II 19. fordulójában, szombaton kora délután a listavezető Diósgyőri VTK csapata a 8. helyezett Szombathelyi Haladás együttesét fogadta. A meccsre a Diósgyőr ugyanazzal a kezdővel állt ki, amelyikkel a múlt hét végén az ETO FC Győr gárdáját, idegenben, 3-0-ra legyőzte. A Szombathelyi Haladás kezdője egy helyen változott az előző körben a HR Rent-Kozármisleny együttesét a vasi megyeszékhelyen 6-4-re elintéző gárdához képest, Tóth M. csak kispados volt Csillus pedig bizalmat kapott.

A meccs első sípszava előtt a két csapat játékosai is csatlakoztak a jótékonysági fekvőtámasz akcióhoz, figyelemfelhívásként mind a 22 labdarúgó lenyomott 10-10 fekit, hogy kedvet csináljon az adakozáshoz, amelynek a kedvezményezettje a megyei gyermek kórház.

Aztán elkezdődött a csata, amelynek az eleje gyors ismerkedéssel telt. A 10. perctől elkezdtek sűrűsödni az események, lüktető volt az összecsapás, mind a két kapu előtt kialakultak gólszerzési lehetőségek, a 19. minutában pedig a szervezetten futballozó, a középpálya közepén jól teljesítő szombathelyiek vezetéshez jutottak. A baloldalról Bosnjak adott be, a hosszú oldalon Lukács D. próbálta meg kivágni a labdát, de az oda repülő Simut megelőzte, a védő lábáról pedig a diósgyőri kapu jobb alsó sarkába vágódott a laszti (0-1). Nem sokkal később Simut kis híján a második találatát is megszerezte, közeli fejését Danilovic védte. Aztán a 29. percben Lukács D. szólójával egyenlített a Diósgyőr. A csatár a bal oldalon kapott labdát, hosszú vágtája végén, a 16-oson belülre érve ellőtte a labdát védője mellett, amely a kapu jobb oldalában kötött ki (1-1). A 36. percben egy gólt érdemlő, gyönyörű támadást hozott össze a DVTK, Lukács D. jó, és Eppel remek megoldása, sarkazása után Koman került ziccerbe, de 17 méterről a bal alsó sarok mellé küldte a lasztit.

Büntetőből

A második játékrész elején azon dolgozott a DVTK, hogy megszerezze a vezetést, voltak is góllal kecsegtető lehetőségei, elsősorban Gerának, és Bényei távoli lövése, ami a kapufán csattant, szintén ilyen volt. A piros-fehérek nagy nyomást helyeztek ellenfelükre, a szombathelyiektől nem nagyon futotta ellentámadások vezetésére sem. Aztán a 74. percben csak összehoztak egy ilyet, és ennek a végén visszavették az előnyt. Az akciójuk zárásán Csirmaz lábán esett át Rácz B., a 16-oson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est a sértett végezte el, és a kapu bal alsó sarkába bombázott (1-2). Ahogy azt várni lehetett, a hajrában még egy lapáttal rátett a DVTK, a hazaiak fokozták a nyomást, de a vendég védelem eredményesen rombolt, és ha önfeláldozó munkájuk végén mégis lövéshez jutott a Diósgyőr, akkor még ott Verpecz kapus is.

A DVTK hiába tett többet a győzelemért, a pontszerzésért, ez alkalommal ez nem jött össze, és emiatt a kilenc meccses veretlenségi sorozata lezárult a piros-fehér gárdának. Pánikra azonban nincs ok, a DVTK listavezető maradt, változatlanul a mezőny legjobbja, viszont a futball már csak olyan, hogy nem mindig a jobb csapat nyer, és tíz meccsenként – ahogy most is – egy vereség azért becsúszhat.

Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1)

Diósgyőr, 2470 néző. V.: Bogár (Medovarszki, Szilágyi).

Diósgyőri VTK: Danilovic – Csirmaz, Szatmári, Bárdos, Bokros – Koman (Könyves, 77.), Bényei, Bertus – Gera, Eppel (Jurek, 73.), Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik (Hursán, 91.), Csillus, Derekas, Doktorics (Horváth R., 82.) – Molnár R. (Borvető, 68.), Rácz B. Vezetőedző: Michal Hipp.

Sárga lap: Csirmaz (86.), Kuznyecov (kispadon, 92.), ill. Doktorics (82.).

Gólszerző: Lukács D. (29.), ill. Simut (19.), Rácz B., 11-esből (74.).

Jók: Gera, Bényei, Lukács D., ill. Verpecz, Csillus, Simut, Bosnjak, Doktorics.

Kuznyecov Szergej: – Csalódott vagyok, hiszen vereséget szenvedtünk. Elmondtam a játékosoknak, hogy a hozzáállás, az akarat megvolt, jól futballoztunk, és én az ilyen játékban hiszek, amikor támadunk, kezdeményezünk, de ahhoz, hogy ne legyenek ilyen fájdalmas élmények, a lehetőségeket ki kell használni. Sokkal hatékonyabbnak kell lenni a befejezésekkor. Sajnos, ma egyet rúgtunk, kettőt kaptunk, és ez nem volt elég ahhoz, hogy nyerjünk.

Michal Hipp: – Nagyon értékes győzelmet arattunk. Tudtuk, hogy hová utazunk, hogy milyen csapattal játszunk, hogy a DVTK egy külön bajnokságot játszik, ezt az utolsó meccsükön, Győrben is igazolták. Felkészültünk erre a meccsre a DVTK-ból, nem olyan focit akartunk előadni, amikor behúzódunk, kisebb letámadásokat terveztünk. A meccs elejét jól megfogtuk, és úgy gondolom, hogy amíg a hazai csapat ki nem egyenlített, jobbak voltunk. Volt pár jó lehetőségünk, de egy egyéni hibából a DVTK ledolgozta hátrányát. A gól felhozta a hazai csapatot, az első félidő vége nehéz volt, benyomtak minket és próbáltak fordítani. Tudtuk, hogy mi vár ránk a második játékrészben, az első 10-15 perceben nyomás alá helyeznek majd minket, a szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy az előre játékunk ne essen vissza. A második gólunk előtt egy szép akciót vezettünk, és az ennek végén megítélt 11-esből visszavettük az előnyt. A vége, az utolsó 10-15 perc nehéz volt, de a srácok beleadtak mindent, csúsztak, másztak, és bár volt a hazaiaknak lehetőségük, de nem sikerült egyenlíteniük.

 

 

Címkék#DVTK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!