Kosárlabda

2022.12.10. 09:19

Gironai győzelem után a hazai Csata

Otthonában lép pályára vasárnap a diósgyőri női kosárlabdacsapat, bajnoki mérkőzésen.

Fotó: FIBA

A DVTK-Hun-Therm női kosárlabdacsapata csütörtökön este bravúros eredményt ért el, a spanyol Spar Girona vendégeként 64-58-ra nyert az Euroliga B-csoportjának 5. fordulójában. A piros-fehérek a pénteket a hazautazással töltötték, így tulajdonképpen egy napjuk lesz arra, hogy felkészüljenek az újabb mérkőzésükre. Ugyanis vasárnap 18.00-tól, hazai környezetben, a DVTK Arénában, az NB I 11. fordulója keretében, a Ludovika Csata gárdáját fogadják. 

– Ahogy a gironai mérkőzés után is mondtam: az eddigi legfegyelmezettebb játékukat nyújtottuk – jelentette ki Völgyi Péter, a DVTK-HT vezetőedzője, majd így folytatta: – Támadásban arra törekedtünk, hogy mindig legyen türelmünk megvárni a tiszta dobóhelyzetet, és bár védekezésben kevesebbet segítettük a centereinket, de ennek az oka az volt, hogy így nem engedtük az ellenfél hárompontos dobóit tiszta helyzethez jutni. Ez a koncepció helyesnek bizonyult, egy triplát sem kaptunk, és nem mellékesen abban is jól teljesítettek a lányok, hogy az ellenfél gyors indítási kísérleteit nagy számban sikerült megszűrni. Kimagasló egyéni teljesítmény ugyan nem volt a csapatunkban, de mindenki nagyon hasznosan játszott, a saját feladatát jó százalékkal oldotta meg. Büszkék lehetünk erre a győzelemre, mert ezt az idei Euroligában hazai pályán még veretlen Girona otthonában értük el, ráadásul ez a siker a jövő szempontjából egy fontos megerősítés volt.

Sűrű

Felvetettük a szakvezetőnek, hogy kisebb csoda lenne, ha friss, üde játékkal tudna előrukkolni a diósgyőri csapat a Csata elleni bajnokin. 

– Nagyon sűrű a program, szombaton egy edzésünk lesz, vasárnap meccset játszunk, hétfőn délelőtt lesz egy újabb tréning, kedden pedig indulunk vissza Spanyolországba, egy másik vidékre, ugyanis szerdán este Madridtól 200 km-re, a Salamanca vendégei leszünk, egy újabb Euroliga mérkőzésen – sorolta a programot Völgyi Péter, majd rátért a soros ellenfélre. – A Csata még nem állt össze, Lelik nyári távozása után eddig még nem sikerült nekik megtalálniuk az ideális összetételt, de ettől függetlenül nem számítok könnyű mérkőzésre. Hazai pályán az a feladatunk, hogy legyőzzük őket, ehhez játékban a mi akaratunknak kell érvényesülnie. A remélt siker az alapszakasz végső helyezése szempontjából fontos, ezért nagyon koncentráltnak kell lennünk. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!