Vívás

2022.12.13. 10:18

Arany és ezüstérem a diósgyőri párbajtőrözőktől

Címkék#vívás

A DVE vívói közül Terhes Hanna egyéniben lett második, Kozma Laura pedig csapatban első.

Terhes Hanna az egyéni versenyben a második helyen végzett

Fotó: Magánarchívum

Vívás. A Diósgyőri Vívó Egyesület két versenyzője vett részt a múlt hét végén a németországi Heidenheimben megrendezett nemzetközi megméretésen. Terhes Hanna és Kozma Laura a kadet európai körversenyen, a magyar válogatott tagjaként párbajtőrben lépett pástra, az egyéni és a csapatversenyben egyaránt.
Az egyéni versenyben Terhes Hanna ért el jobb eredményt, az előkelő második helyet szerezte meg, miután a döntőben honfitársával, Gachályi Grétával szemben alulmaradt, Kozma Laura pedig a 12. helyen zárt. A csapatversenyben utóbbi diósgyőri sportoló szerzett érmet, Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Nagy Emma társaságában, mégpedig aranyat, míg ebben a megméretésben hazánk másik csapata, amelynek Terhes Hanna mellett Kalmár Csenge, Lehoczky Csenge, Szilárd Anna volt a tagja, a 11. helyen zárt. 
Az egyéni versenyben 233 induló volt, a 32 közé jutásért Kozma Laura egy ukrán, Terhes Hanna pedig egy cseh versenyzőt búcsúztatott, a következő fordulóban utóbbi egy német sportolót ejtett ki, Kozma pedig honfitársát, Papp-Szilágyi Lucát. A nyolcaddöntőben Kozma Laura a későbbi győztes, Gachályi Gréta ellen vérzett el, 15-7-re maradt alul, Tehes pedig egy olasz ellen diadalmaskodott 15-14-re. A negyeddöntőben a még versenyben lévő diósgyőri a szintén magyar, Horváth Lotti ellen diadalmaskodott 15-12-re, majd az elődöntőben a szingapúri Kohot állította meg 15-13-mal. A fináléban Terhes Hanna a Kozmát kiejtő Gachályi ellen meccselt, de 15-9-re kikapott, és végül ezüstérmes lett.
A csapatverseny során, a 23-as mezőnyben a Kozma Laura, Nagy Emma, Gachályi Gréta, Nagy Blanka összetételű magyar egységnek a 16 közé kerülésért nem kellett vívnia, a másik magyar együttesnek, a Kalmár Csenge, Lehoczky Csenge, Szilárd Anna, Terhes Hanna négyesnek viszont igen. Utóbbiak Spanyolországot 45-33-ra legyőzték, ám második meccsükön, Lengyelországtól 42-41-re kikaptak, így a 9-16. helyért folytathatták, ennek során Svájcot 38-37-re legyőzték, Olaszországtól 45-28-ra, kikaptak, a 11. helyért megrendezett meccsen viszont Ukrajna második együttesét 45-43-ra legyőzték. A Kozma Laura-féle kvartett első meccsén, a nyolcaddöntőben Franciaország 45-29-re, a negyeddöntőben Olaszországot 45-37-re, az elődöntőben Lengyelország második csapatát 44-36-ra verte, a fináléban pedig Németország ellen diadalmaskodtak 45-39-re. 

 

Eredmények
Leány kadet egyéni párbajtőr: 1. Gachályi Gréta, 2. Terhes Hanna, 3. Nagy Blanka és Koh (szingapúri), 5. Horváth Lotti, …12. Kozma Luca, …22. Jakobi Júlia, …24. Papp-Szilágyi Luca, …44. Nébald Franciska, 45. Buczkó Gréta, …47. Szilárd Anna, …60. Berényi Rebeka.
Leány kadet csapat párbajtőr: 1. Magyarország (Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Nagy Emma, Kozma Laura), 2. Németország, 3. Lengyelország, …11. Magyarország 2 (Kalmár Csenge, Lehoczky Csenge, Szilárd Anna, Terhes Hanna).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában