KolorCity Kazincbarcikai SC

2022.11.05. 13:34

Mentálisan erősnek kell lenni

Vasárnap délután a listavezető Pécs lesz a vendég Kazincbarcikán.

Molnár István

20221019 Kazincbarcika MOL Magyar Kupa férfi labdarúgó mérkőzés. KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC-ZTE FC Fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Képen: VARGA ATTILA vezetőedző, KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC

Fotó: Bujdos Tibor

A múlt héten Ajkán döntetlent ért el KolorCity Kazincbarcikai SC csapata a labdarúgó NB II-ben, úgy, hogy a hazaiak a 86. percben 11-esből egyenlítettek (1-1).

– Technikai, taktikai szempontból is jobban játszottunk Ajkán, mint a Tiszakécske ellen, ugyanakkor mind a két mérkőzést megnyerhettük volna, már a kezünkben voltak. Megérdemeltek lettek volna ezek a győzelmek az alapján, amit a csapatom csinált a pályán – közölte Varga Attila vezetőedző. – Az energia, az elszántság és az intenzitás alapján jók voltunk ezeken a találkozókon, de a mentális állapot, a koncentráció még erősen hiányos ezen a szinten. Azért nem nyertük meg ezeket a meccseket, mert bár készen álltunk harcolni, odatenni magunkat, de egy csapatként koncentrálni 95 percen keresztül még nem.

Növelniük kell

Megkérdeztük a trénert, mennyiben módosult esetleg a heti edzésmunka a piros betűs ünnep tükrében, illetve mennyire kell figyelni arra, hogy a jövő szerdai hétközi forduló miatt ismét három meccs lesz egy hét alatt: Pécs, Szeged, Gyirmót...

– Ugyanabban a ritmusban készültünk, mint bármelyik héten – árulta el a barcikai szakvezető. – Nyomnunk kell, mert a ránk váró következő egy hét nagyon fontos lesz a bajnokság szempontjából. El kell kezdenünk a vasárnap szerda vasárnapra összpontosítani, mert látjuk, hogy milyen erős ellenfeleink vannak és növelnünk kell a teljesítményünk szintjét, főleg koncentrációban annak érdekében, hogy pozitív eredményt érjünk el.

Vasárnap 13 órától a Pécs érkezik Észak-Borsodba, a listavezető együttes. Mit lehet leszűrni a mecsekaljaiak játékából? Mi az - félig-meddig kívülálló szemmel - ami miatt ilyen jók? Mit vár maguktól? – vetettük fel, illetve azt is mondtuk a vezetőedzőnek, hogy nagyot szólna, ha éppen a KBSC venné el a baranyaiak veretlenségét...

– Jól kielemeztük a Pécs játékát a játékosokkal és tudjuk, hogy olyan dolgokat nem ronthatunk el a pályán, amiket általában szoktunk – nyilatkozta Varga Attila. – A listavezető ellen mentálisan meg kell mutatni, hogy előfordulnak nehézségek, de mindig van lehetőség talpra állni. Ha a csapat erős lesz mentálisan, akkor nagyszerű lehetőség van ezt véghez vinni.

A KBSC-nél Szekszárdi sérült, más hiányzó vélhetően nem lesz.

A kezdő tizenegy: Megyeri I. G. – Szemere, Ur, Lippai, Süttő – Nagy J., Hleba – Ádám F., Csatári, Székely – Pálinkás (Takács).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!