Putnok FC

2022.09.07. 09:26

Nem cél a feljutás, de jól szerepelnének

Békéscsabán akarja kijavítani a múlt hét végi hazai botlást a Putnok FC.

MI

A putnokiak (kékben) jelenleg másodikok

Fotó: Bujdos Tibor

Hét forduló után a második helyen áll a táblázaton a Putnok FC csapata az NB III. Keleti csoportjában. Az eddig 15 pontot gyűjtött kék-feketéket csupán a 19 egységgel rendelkező BVSC-­Zugló előzi meg, ez a „távolság” lehetne, lehetett volna kisebb is, csakhogy a PFC az elmúlt hét végén, hazai pályán 1–0-ra kikapott az addig nyeretlen Jászberényi FC-től. 

Nem történt meg 

– A berényiek kezdőcsapata azért nem olyan rossz, vasárnapi ellenfelünk jobb annál, mint amit a helyezése mutat – kezdte Kundráth Csaba, a putnokiak sportigazgatója. – Új edzőjük van Lakatos Béla személyében, aki maga védő volt, s ezért nem meglepő, hogy nagyon összerakta a védekezést. Ezen a találkozón csak nekünk volt veszítenivalónk, és sajnos be is igazolódott a félelmünk. Szervezett volt a Jászberény, határozottan védekezett, az egyetlen hibánkat kihasználta, mi meg sajnos nem tudtunk betalálni. Elmúltam már 50 éves, láttam pár futballmérkőzést, különböző szituációkat, s van az a lélektan, hogy tudat alatt biztos vagy a sikerben. Nyomtunk az első félidőben, a félpályán nem tudtak átjönni a berényiek, azt lehetett érezni, hogy előbb-utóbb csak betalál valaki a részünkről, mert jobbak vagyunk. De nem jött a gól, nem jött a gól, úgy gondoltuk, majd a következő helyzetet jól befejezzük, azonban ez nem történt meg, az idő pedig ment. A második félidőre jól jött ki a Berény, az 58. percben megszerezte a vezetést, rendezetlenek voltunk, nem vettük fel a gólszerző Szőllősit. Ő az NB III. egyik legjobb játékmestere, azt a szituációt nagyon profi módon megoldotta. Nálunk Pápai még egy vendégszabadrúgás után a kapufára ütötte a labdát, majd a látogatók visszavonulót fújtak. Minden eszközzel tördelték a játékot, ami ilyen helyzetben normális, mindenki ezt tette volna a helyükben. Akadt ziccerünk, kapufánk, de nem jött össze semmi. Ettől a vereségtől függetlenül azt gondolom, a csapat jól teljesít, jó szakmai munka folyik. Reméljük, hogy a következő fordulóban, Békéscsabán javítani tudunk, úgy, mint tettük azt a karcagi vereség után, amikor a Kisvárda tartalék ellen idegenben nyertünk. Amikor játékos voltam, alig vártam, hogy egy rosszabb meccs után jöjjön a következő mérkőzés, hogy lehessen javítani. Úgy gondolom, a csapat feledtetni szeretné a botlást. 

Túlszárnyalni 

A putnokiaknál kedden délután tartották a heti első edzést, volt szó a hét végi összecsapásról, azonban már a következő feladatra koncentrálnak. Hogy mit tűztek ki erre a szezonra? Megkérdeztük. 

– Úgy indultunk neki ennek az évadnak, hogy próbáljuk meg túlszárnyalni a tavalyi 8. helyezésünket – nyilatkozta Kundráth Csaba. – Amennyiben sikerülne az első ötben végezni, azt hiszem, az már mindenképpen sikernek számítana. Úgy gondoljuk, ez a pozíció benne van a csapatban, ahhoz viszont, hogy ez meg is valósuljon, minél kevesebbet kell botlani, főleg hazai pályán. Ezenkívül mindegyik találkozóra úgy kell készülni, mintha az lenne „az év meccse”, mert csak megfelelő koncentrálással és hozzáállással lehet elérni a célt. 

A feljutást, az NB II.-be való fellépést is szóba hoztuk... 

– Jelen pillanatban ez nem kimondott cél a klubnál, ha valamilyen csoda folytán megnyernénk a bajnokságot, akkor meglátnánk, hogy mi történne – közölte Kundráth Csaba. – Sportolók és sportemberek alkotják ezt a közösséget, mindent megteszünk minden téren a legjobb szereplés érdekében. Azt azért hozzáfűzném: véleményünk szerint a BVSC pillanatnyilag kimagaslik a mezőnyből, de jó csapat a DEAC, a Hajdúszoboszló, és még lehet mondani pár riválist. Sok azonos képességű játékosállománnyal rendelkező klub van, nüanszok döntenek adott mérkőzésen, ezért is izgalmas a bajnokság. 

Nemes érkezett 

A putnokiak játékoskerete még a múlt héten is változott, leigazolták az előtte Nyíregyházán futballozó, 41 NB I.-es meccsel rendelkező védőt, Nemes Milánt. 

– Sajnos balhátvédünk, Szics Olekszij az egyik edzésen súlyosnak tűnő sérülést szenvedett – sorolta Kundráth Csaba. – Volt már vizsgálaton, pontos diagnózis egyelőre nincs, de az biztos, hogy hosszabb kihagyás vár rá. Mivel ezen a poszton ő volt az egyedüli játékos, kénytelenek voltunk igazolni. Nemes Milán eljött a Spartacustól, szabadon igazolható volt, korábban már volt nálunk, és sikerült vele megegyeznünk.

A kupáról

A Putnok FC csapata még a Magyar Kupa 2022/2023-as sorozatában is versenyben van, a legjobb 32 közé jutásért az NB II.-es Szombathelyi Haladás lesz az ellenfele, a meccset Észak-Borsodban rendezik, szeptember 18-án, vasárnap 15 órától. „Ez is egy feladat, nehéz feladat lesz. Nem mi leszünk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplés érdekében” – húzta alá Kundráth Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!