Budapest Honvéd vs. Mezőkövesd Zsóry FC

2022.05.08. 18:44

Hiába játszott ötvenöt percig emberelőnyben a Mezőkövesd Zsóry FC

Az NB I-es labdarúgó bajnokság 32. fordulója keretében szombaton délután a Budapest Honvéd vendége volt a Mezőkövesd Zsóry FC együttese.

Kolodzey Tamás

Fotó: Meder István

Fotó: MEDER ISTVAN

A találkozónak csupán a hazaiak számára volt tétje: mivel a forduló előtt csak négy ponttal előzték meg a vonal alatti MTK Budapest gárdáját, így természetesen győzelemre hajtottak, míg az élvonalbeli tagságukat már korábban meghosszabbító vendégeknek a minél jobb helyezéshez kellettek a pontok. Supka Attila három poszton változtatott a debreceniek ellen vesztes csapatán: Tordai helyére Piscitellit állította a háló elé, míg az egyaránt öt sárgás Madarászt Karnitskire, Lukicot pedig Qakára váltotta.

Emberfórba kerültek

A fürdővárosiak kezdtek jobban, a 8. percben S. Drazic közel állt a gólszerzéshez, de ebben volt klubtársa, Szappanos kapus megakadályozta. Ettől kezdve sokáig alig történt valami a pályán. A túlbiztosított védelmek jól dolgoztak, az előre játék pedig akadozott, helyzet elvétve adódott. Néhányan a széleken csípkedték ugyan magukat, beadásaikból azonban semmi nem lett. Gyenge iramú és színvonalú volt a játék, a kispestiek enyhe mezőnyfölényét kontrákkal igyekezett ellensúlyozni az MZSFC, melynek tagjai párszor próbára tették a kispestiek portását. Úgy tűnt, hogy a Honvéd a 38. percben kilátástalan helyzetbe kerül, hiszen a francia, marokkói állampolgársággal rendelkező Machach szó szerint kiállíttatta magát. A szünetben sokan borítékolták, hogy Supka Attila feladja csapatának a sündisznó állását és cserélni fog, az ékek mellé újabb támadót, vagy támadókat küld be, de ez csak negyedóra elteltével következett be. Ekkor a formán kívüli Jurinát és a szürke Qakát váltotta szintén csatárra és a kapura általában veszélyes középpályásra, de különösebb fordulatot nem ért el vele.

Beletörődtek

A felejthető első negyvenöt percet követő folytatás is a poroszkálással telt el. A kilenc mezőnyjátékossal igyekvő Honvéd hátul rombolt, játékosai azonban már nem tudták a labdát a túloldalra átvinni, így húzták az időt, abban bíztak, hogy a kényelmes sárga-kékek nem jutnak el a ziccerekig, pláne ezek értékesítéséig. A beszorult otthoniak párszor kiszabadultak, egyszer Bőle fejelhetett volna a kapuba, majd Batik próbálkozását sem kísérte siker. A 65. percben Cseke csaknem öngólt vétett, Piscitelli azonban kisegítette, majd nem sokkal később Farkas D. tízről a jobb felső sarok fölé emelt. A kövesdiek nem tudtak mit kezdeni plusz létszámukkal, gyakran pontatlanul passzoltak, a tempót sem diktálták, megelégedtek azzal, hogy iparkodnak, aztán majd lesz valahogy. A budapestiek megérezték, hogy lehet keresnivalójuk, néhányszor előre merészkedtek, akciójuk némi veszélyt is hordozott magában. Ennek az volt az ára, hogy többször kinyíltak, egyszer négy vendég tört előre és útjukat csak két honvédos állta, egy taktikai szabálytalanság viszont elég volt a gólt ígérő akció semlegesítésére. A 91. percben Besirovic, utána pedig Churko tesztelte Szappanost, aki gátat emelt eléjük.

Kieshet a Honvéd

A hármas sípszó megváltást hozott a felek számára, az iksznek viszont egyik oldalon sem örültek, ugyanis nem volt miért vígadniuk. A legjobbak mezőnyéhez méltatlan meccset követően, a kispestiek sovány pontszerzésével, biztossá vált, hogy a Gyirmót FC Győr lesz az egyik kieső, a másik azonban – miután az MTK Budapest nagy feltűnést keltett: a bajnok FTC ellen idegenben aratott kiütéses sikere után három pontot gyűjtött – még a Budapest Honvéd is lehet.

Budapest Honvéd vs. Mezőkövesd Zsóry FC 0–0

Budapest, 3155 néző. V.: Karakó (Vígh-Tarsonyi, Kóbor).

Budapest Honvéd: Szappanos (7) – Petkovic (5), Batik (6), Lovric (5) – Doka (4), Pantelic (4), Hidi (4), Tamás K. (5) – Bőle (6), Traoré (5), Machach (5-2=3). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.

Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (5) – Farkas D. (6), Pillár (5), Karnitski (5), Vadnai (5) – Qaka (5), Cseke (6), Cseri (5), Vajda (5) – S. Drazic (5), Jurina (4). Vezetőedző: Supka Attila.

Csere: Bőle helyett Zsótér (5) az 56., Jurina helyett Kis (5) a 60., Qaka helyett Besirovic (–) a 63., Traoré helyett D. Drazic (–) a 69., Cseri helyett Kocsis (–) a 81., S. Drazic helyett Churko (–) a 81., Hidi helyett Nagy G. (–) a 93., Doka helyett Jonsson (–) a 94. percben.

Sárga lap: Machach a 25., Farkas D. a 33., Cseke a 63., Lovric a 82., Vadnai a 86. percben.

Kiállítva: Machach a 38. percben.

Nebojsa Vignjevic: – Az a tény, hogy tíz emberrel játszottunk több mint egy félidőt, és döntetlent értünk el a jó ellenféllel szemben, ami elfogadható eredmény. Játékunkkal ettől függetlenül nem vagyok elégedett, szerintem a kiállítás előtt sem játszottunk jól. A csak egy ponttal saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, ezt a nyomást most nekünk kell majd kezelnünk.

Supka Attila: – Úgy gondolom, hogy ebben a mérkőzésben több volt a döntetlentől. Az első félidő nagyjából rendben volt, majd a másodikban ugyanúgy, mint a Debreceni VSC ellen, megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk élni velük. A két összecsapáson elhullajtottunk négy pontot.

Percek, események

38. perc: Macharc – akinek már volt sárga lapja – a félpálya közelében teljesen feleslegesen fellökte Cserit, ezért újra besárgult, utána pedig megkapta a pirosat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!