Sajószögedi KTK

2022.04.20. 08:20

Már százöt, és még nincs is vége

A sajószögedi edző arra biztatja a szurkolókat, hogy járjanak csapata meccseire.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó megyei II. osztályú bajnokság Közép csoportjában az elmúlt hétvégén játszották a 22. forduló mérkőzéseit a csapatok. A Sajószögedi KTK gárdája hazai környezetben hét gólos különbséggel, 9–2-re gázolta el a Tiszalúc NKSE együttesét. 

Támadó szellemben 

A kiütéses siker utáni nyilatkozatában a nyertes alakulat edzője ezekkel a szavakkal hívta „keringőre” a sportág helyi és környékbeli kedvelőit: „Ennél rosszabb ne legyen, megrúgtuk a századikat is. Aki sokgólos mérkőzést akar nézni, annak javaslom a szögedi meccseket.” 

– Kilencet mindig nehéz gyártani, hiszen a labda azért magától nem megy be a hálóba – mondta nevetve Kurucz Gábor, az SKTK edzője, a Szerencsi Szakképzési Centrum Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Technikum és Szakképző Iskola testnevelés szakos tanára. – Csapatomat azonban a sok gól jellemzi, és ezzel a focival könnyű szimpatizánsokat szerezni. Az élharcosok, a huszonkilences Kovács Bence és a huszonkettes Kádas Kristóf vezérletével százötnél tartunk, tőlünk eddig csak az Észak csoportos Ózd-Sajóvölgye Focisuli gyártott többet, igaz, a száznegyvenhattal alaposan lepipált minket, míg a Keletben vitézkedő Szerencs VSE százkettővel a nyakunkon liheg. Ilyen sokszor csak azok a társaságok tudnak „csengetni”, amelyek szó szerint játsszák ezt a műfajt. Hozzám közel áll a támadó szellem, hadrendünket, a 4-3-3-at is ennek jegyében üzemeltetem. Amennyiben tehetjük, akkor hatan rohamozunk, ha pedig nincs nálunk a labda, akkor letámadunk. 

Dobogóra vágynak 

Ezért veszélyek leselkednek rájuk: a tréner elárulta, hogy nagyon gyakran szabálytalankodnak velük szemben, a játékvezetők pedig, szavai szerint, gyakran engedékenyek. Szériájuk mellesleg csak akkor siklik ki, ha rossz pályán küzdenek, és a tizenhat csapatos mezőny majd’ fele nem rendelkezik biliárd­asztallal. 

A sajószögediek a soron következő fordulóban az alsóházhoz közelítő Ónodra mennek, de nem bízzák el magukat. 

– A Közép csoport mindig arról volt híres, hogy mezőnye kiegyenlített – folytatta Kurucz Gábor. – Nálunk még a kilencedik is elgáncsolhatja az elsőt, szóval jó lesz vigyázni. A pontvadászat előtt a dobogót céloztuk meg, most három egység választ el bennünket a harmadik Bükkzsérctől és öt a listavezető Bükkábránytól, vagyis van esélyünk arra, hogy valóra váltsuk elképzelésünket. A megyei élvonalra nem pályázunk, licencet sem kértünk, de jövőre vagy ­egy-két év múlva akár megjöhet az étvágyunk, ki tudja, hogyan alakul majd a sorsunk. 

Minden ötös 

A Tiszaújvároshoz közeli település klubja és labdarúgó-szakosztálya nem panaszkodhat: jók az anyagi, a személyi és a tárgyi feltételeik, ráadásul az utánpótlás-nevelés terén szintén az élen járnak. 

– Egyesületünk sok csapatot tart fenn, a Bozsik-programban is hatékony munkát végzünk, jóval több mint száz igazolt labdarúgóval rendelkezünk, így bizakodással tekinthetünk a jövőbe – hangsúlyozta a Sajószögedi KTK edzője.

(A borítóképen: A Sajószöged [fehérben] magabiztosan nyert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!