Magyar Kupa

2022.03.01. 20:25

Szabó fejelte tovább az NB I-est Barcikán

A legjobb 4 közé jutásért játszott kedden a Magyar Kupában a KBSC.

Molnár István

Egyetlen NB III-as, és egyetlen borsodi alakulatként a nyolc közé került a Magyar Kupában a KolorCity Kazincbarcikai SC csapata, amely kedden késő délután hazai pályán az NB I-es Paksi FC-t fogadta, s a tét az elődöntő volt.

 

Az észak-borsodiaknál három változás volt az előző, múlt pénteki, Tállya elleni bajnoki meccshez képest, míg a másik oldalon Bognár György mélyebben belenyúlt a csapatába.

 

Kényszerű csere

 

Ami érthető is volt, végül is mikor adjon lehetőséget a keret többi tagjának, ha nem egy ilyen kupamérkőzésen. A két csapat fehér pólóban, egyik oldalán „Béke”, másik oldalán „Peace” felirattal vonult be a kezdéshez, az MLSZ engedélyével. Jó tempóval indult az összecsapás, amelynek elején a Paks focizott mezőnyfölényben, de a hazai drukkerek egy-egy gyors hazai kontrában bíztak, bízhattak. A 9. percben egy ilyen kínált lehetőséget a KBSC számára, azonban tisztázni tudtak a Duna-partiak. A 15. percben az élvonalbeli csapat jelentkezett hasonlóan lendületes támadással, lőttek is, de a kipattanónál lesállás miatt fütyült a játékvezető.

 

A KBSC térfelén zajlott inkább a mérkőzés, a 22. percben Megyeri és Szabó B. futott össze, utóbbit kellett ápolni. A Paksnál is szükség volt hasonlóra, mégpedig Kinyiket, ezen történések miatt töredezett volt a csata, miközben a látogatóknál kényszerű csere történt, Kinyiket Tamás O. váltotta. A 26. perc végén egy jobboldali beadás után kellett tisztáznia a PFC védelmének, nagy akarattal és hiba nélkül focizott a Barcika. Sajbán fejesét követően Megyeri fogta biztosan a labdát, majd ismét ápolások következtek, amik mutatták a meccs kemény jellegét. A 40. percben Kocsis tette próbára Megyerit, akinek ez volt a második komoly védeni valója, aztán három perccel később távoli löketet hatástalanított. A félidő hosszabbításában Kristófi akadt fenn Tamás O.-n a 16-oson belül, a játékvezető nem látott okot a közbeavatkozásra.

 

Adtak munkát

 

Nem volt elégedett Bognár György, hiszen a szünetben cserélt, kettőt is, az egyik érkező az NB I-es gólkirály-jelölt Ádám M. volt. Az 53. percben Ádám F. volt harcos az alapvonalnál, szöglet lett a jutalma, amiből ugyan nem lett ,,semmi", de mutatta, hogy szeretne meglepetést okozni a Barcika. Tamás O.-t is le kellett cseréni a vendégeknél, akit hordágyra tettek, de módosított Varga Attila is, sok volt a játékmegszakítás. Ádám M. lövését védte Megyeri, most már nagyon szerette volna megrúgni azt a bizonyos gólt a Paks. A 64. percben pontrúgás, illetve lecsorgó labda kínált esélyt a házigazdának, de Nagy G-nek nem kellett védenie. A paksiak adtak munkát Megyerinek, aki megoldotta jól a helyzetet. Ádám M. nagy bombája mellé ment, így maradt a 0–0-s állás. Állandósultak a vendégrohamok, akik nem szerettek volna ráadást, és a 73. percben meg is tört a jég: szöglet után Megyeri védett, a kapufára, a kijövő labdát Szabó J. fejelte a hálóba (0-1). A két nagyágyú, Ádám M., és Böde kemény feladatot adott a barcikai védelemnek, közben Megyerinek is vetődnie kellett egy nagyot.

 

Nagy csatában

 

A hajrában megpróbált egyenlíteni a KBSC, azonban Megyeri ismét ziccert védett. Az NB I 4. helyezettje nagy csatában legyűrte az NB III Keleti csoportjának listavezetőjét, amely megtette a magáét ezen a találkozón.

 

 

KolorCity Kazincbarcikai SC (NB III) vs. Paksi FC (NB I) 0–1 (0–0)

 

Kazincbarcika, 1000 néző. V.: Szilágyi S. (Szilágyi N., Tőkés)

 

KolorCity Kazincbarcikai SC: Megyeri – Szemere, Ur, Dvorschák, Székely – Nagy J., Heil – Sinanovic, Szabó B., Ádám – Kristófi. Vezetőedző: Varga Attila.

 

Paksi FC: Nagy G. – Kovács N., Kinyik, Lenzsér, Szabó J. – Kocsis, Windecker, Kesztyűs – Sajbán M., Pethő, Nagy R. Vezetőedző: Bognár György.

 

Csere: Kinyik helyett Tamás O. a 26., Nagy R. helyett Ádám M. a 46., Kesztyűs helyett Papp K. a 46., Tamás O. helyett Haraszti az 57., Ádám F. helyett Pinyaskó 60., Kristófi helyett Rjasko a 72., Pethő helyett Böde a 76., Szabó B. helyett Schildkraut a 85. percben.

 

Sárga lap: Heil a 14., Nagy J. a 49., Papp K. a 75. percben.

 

Gólszerző: Szabó J. (73.).

 

Jók: Megyeri, Ur, Dvorschák, Heil, ill. Kovács N., Szabó J., Kocsis, Ádám M.

 

Varga Attila: – Lehetett volna több is ebben a mérkőzésben, de egy nagyon jó ellenfél ellen játszottunk. Elégedett vagyok a csapat munkájával, elkötelezettségével, dinamikájával, ahogyan ma a játékosok dolgoztak. Nem tudtuk azt a futballt játszani, ami tőlünk, a mi osztályunkban megszokott, de más színvonalú volt az ellenfél. Remek teljesítményt nyújtott a csapat, nagyon büszke vagyok a játékosokra, nincs miért szégyenkezni valónk.

 

Bognár György: – Gratulálok ellenfélnek, ugyanis nagyon megnehezítették dolgunkat. Jól megszervezték a védekezésüket, amit nehezen tudtunk áttörni. Örülök a továbbjutásnak, de sajnos elveszítettünk két játékost. A párharcokat felvettük, ezekből a gólon kívül még volt 3-4 lehetőségünk.

 

Továbbjutott: a Paksi FC.

 

(A borítóképen: Nehezen, de továbbléptek a paksiak. Fotó: Ádám János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!