PannErgy-Miskolci VLC

2022.03.28. 07:24

Akivel zártak, azzal folytatják

Az alapszakaszt győzelemmel tudta le az OB I.-es miskolci együttes.

MI

Fotó:

Szomszédvári rangadóval fejezte be a 2021/2022-es, férfi OB I.-es bajnokság alapszakaszát szombaton a PannErgy-Miskolci VLC együttese. Vidumanszky László vezetőedző alakulata – amelyből Vismeg Zs. betegség miatt hiányzott – a Tigra-ZF Eger csapatát fogadta a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A vendégek kispadján a Miskolcon született, és pályafutását itt kezdő háromszoros olimpiai bajnok, Biros Péter ült.
 

Sélley Rauscher négyet 
 

Murisic előnyben centergóllal nyitotta a mérkőzést, már ekkor feltűnt, hogy ő fogja talán a legnagyobb csatát vívni Semannal (0–1). Sélley Rauscher ritmustalan próbálkozása lepte meg Krémert (1–1), majd hazai megúszásnál szintén ő volt a biztos kezű végrehajtó (2–1). Hajdú hiába lőtt, Moravcsik a helyén volt, aztán fórt hibáztak a házigazdák. Várkonyi szépen ejtett a hosszú sarokba, jól játszott az MVLC (3–1). Sélley Rauscher érte el a triplát, amikor kiválóan célzott (4–1), aztán Murisic birkózott eredményesen (4–2). Előnygóllal Kovács G. hozta feljebb az Egert (4–3), aztán fórt használt ki a Miskolc is, ki más, mint Sélley Rauscher (5–3). A negyedet Kovács G. találata zárta (5–4).
 

Moravcsik-védések 
 

A második felvonást előnnyel és Tőzsér-góllal nyitotta az MVLC (6–4), majd Kovács G. vágta be addigi harmadik találatát (6–5). Ezután Biros lőtte telibe a felső lécet, a kipattanónál Nagy N. volt, és be is vágta a labdát (7–5). Rádli kapott blokkot, Seman ötméterest, Biros meg a jobb felsőbe lőtt (8–5). Baksa közelről beleadta minden erejét, kellett (8–6), majd a fekete sapkások kipattanóból jöttek fel egyre (Kovács G., 8–7). Hat az ötben Várkonyi volt a végrehajtó (9–7), aztán Moravcsik védett óriásit hátrányban. Murisic újfent ott volt, ahová pattant a játékszer (9–8), a végén egri előnyben Moravcsik hárított, így zárult a gólgazdag félidő. 

A harmadik játékrészben Krasznai sok-sok lóba után lőtt gólt fórban (10–8), jött is cserében az új kapus, Grieszbacher. Az MVLC hatásosan védekezett ekkor, ám Murisic ellen sokat nem tudtak tenni (10–9). Moravcsik háromszor védett egy percen belül, majd lejárt a hazai támadóidő. A Miskolcot is megjárt Lőrincz egyenlített (10–10), hátrányban a vendégek kapusa hárított. Előnyben Sélley Rauscher passzolt Semanhoz (11–10), kiúszva pihenőre pacsiztak.
 

Bevarrt büntető 
 

Így mentek bele a csapatok az utolsó felvonásba, de a nagy iram és küzdelem miatt már kevésbé voltak pontosak. Előnyben Krasznai másodszorra megtalálta a rést (12–10), Lőrincz kezéből pedig kicsúszott a labda. Már 4 percen belül járt az óra, mikor a Nagy N. elleni szerelést kritizálták a hazaiak. Moravcsik hátrányban hárított nagyot, a legjobbkor, Sélley Rauschert pedig meg kellett néznie az orvosnak. Előnyben Murisic szépített (12–11), 1:28 perc volt még a mérkőzésből. Tőzsérrel szemben szabálytalankodtak a vendégek, büntető jött, amit Biros bevarrt (13–11). Kovács G. „kiporolta” a bal felsőt (13–12), 18 mp. volt vissza, 6 mp.-nél időzött az MVLC, és kijátszották. 

 

Miután a Pécs hazai pályán legyőzte az UVSE-t, a baranyaiak megelőzték az Egert, és lettek 8. helyezettek, a ZF pedig lecsúszott a 9. pozícióba. Mindez azt is jelenti, hogy az egriek lesznek a 12. helyen záró MVLC ellenfelei az alsóházi playoff első körében. A párharc az egyik fél 7. pontjáig tart, és 3–3-ról indul, minekutána a felek az alapszakaszban megnyerték otthoni mérkőzésüket.
 

PannErgy-Miskolci VLC – Tigra-ZF-Eger 13–12 (5–4, 4–4, 2–2, 2–2) 
 

Miskolc, 150 néző. V.: ifj. Kenéz Gy., Marjay. 
 

MVLC: MORAVCSIK – Tőzsér (1), Biros B. (2), SÉLLEY-RAUSCHER (4), SEMAN (1), Molnár B. (-), Krasznai (2). Csere: Böröczky (-), VÁRKONYI Á. (2), Tanczer (-), Csiszár B. (-), Nagy N. (1). Edző: Vidumanszky László. 

Eger: Krémer – Baksa B. (1), KOVÁCS G. (5), Sári (-), MURISIC (5), Lőrincz B. (1), Szalai G. (-). Csere: Grieszbacher (kapus), Hajdu B. (-), Sántavy (-), Magyar M. (-), Rádli (-), Lőrincz Á. (-), Gólya (-). Edző: Biros Péter. 
 

Gól/emberelőnyből: 10/8, ill. 9/3 
 

Gól/ötméteresből: 2/2, ill. 0 
 

Vidumanszky László: – Tudtuk, hogy nagy ambíciókkal jön az Eger, mert nagy volt a tét. Mi hazai pályán akartunk javítani a pécsi vereség után, ami sikerült. Ennek örülök, eldőlt a matematika, Petivel, az Egerrel most sűrűbben fogunk találkozni. 
 

Biros Péter: – Rosszul támadtunk és védekeztünk, megérdemelten nyert a Miskolc. Nagyobb elemzésbe nem mennék most bele, a bizonyítványt nem kell magyarázni. Nem volt olyan a hozzáállás, nem erre készültünk, borzasztóan csalódott vagyok. 
 

(A borítóképen: A hazaiak egyik akciója)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!