DVTK női röplabda

2021.11.20. 12:00

Két egypontos találkája

Fontos alsóházi rangadót játszik szombaton idegenben a DVTK élvonalbeli női röplabdacsapata.

Molnár István

20211113 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország DVTK - Vasas Óbuda Női Extraliga alapszakasz röplabda mérkőzés. képen: KUZELOVÁ SÁRA #5

Fotó: ÉM

A DVTK extraligás női röplabdacsapatánál a heti történés az volt, hogy igazoltak egy azerbajdzsáni válogatott játékost, méghozzá Anastasiia Baidiukot. Az 1999-es szélső ütőre elsősorban azért volt szükség, mert pár hete sérülés, illetve honvágy miatt távozott a piros-fehérektől az orosz Aleksandra Dmitrieva.

– Baidiuk számára még kell egy-másfél hónap, hogy ütőerőben, ugrásban, alap-állóképességben ott legyen, ahol lennie kell, hogy felvegye a ritmust – kezdte nyilatkozatát új röplabdázójáról Farkas Mihály, a DVTK vezetőedzője. – Ennek ellenére most, a hét végén már fog valamennyit játszani, hiszen azért a legjobb edzés mégiscsak az, ha pályán van. Nyár végén, az ősz elején rendezték meg a női Európa-bajnokságot, amelyen helyet kapott az azeri válogatott kezdő hatosában, és részben ezen esemény miatt, részben a korábbi események, felkészülés, Európa-liga-szereplés miatt úgy döntött, hogy két hónapot szeretne pihenni. Azért egy nemzeti együttesbe senki sem kerül be úgy, hogy nincs oka, tehát mindent elmond arról, hogy ezt 22 évesen kivívta.

Technikailag rendben van, 193 centiméter magas, ütőerő van a kezében, vállában, és nyitásfogadásban is elég stabil. Korából adódóan nem kiforrott játékos, van még benne bőven.

A tréner arról is beszélt, hogy a kaposvári bemelegítés során megsérült Jovic még gyógytornázik, a hetek óda maródi Sitkunak is van még mit bepótolnia, valamint még Kuze­lovának sem százszázalékos egyelőre a bokája, ami miatt egyelőre nincs meg az a gyorsaság, az az ugrásmagasság, mint ami a sérülése előtt volt.

Koncentráltság kell

A piros-fehérek november 20-án, szombaton 18.30-tól az MTK Budapest vendégei lesznek Budaörsön. A két csapat még nem tudott nyerni a bajnokságban, nevük mellett egyaránt 1-1 pont áll, annak köszönhetően, hogy egy-egy találkozót 3:2-re veszítettek el. A fővárosiak azzal vannak borsodi riválisuk előtt, hogy az ő szettarányuk 3:15, a diósgyőrieké 2:15.

– Annyiban nehéz esélyeket latolgatni, hogy a sportban bármi előfordulhat, és ami miatt ezt mondom: előző szombaton a kék-fehérek alaposan megizzasztották a bajnoki címvédő Nyíregyházát, amelytől ugyan kikaptak 3:2-re, de az ötödik szettben nekik volt két mérkőzéslabdájuk – sorolta Farkas Mihály. – Természetesen minden mérkőzés más, de azért ez a helytállás jelent valamit. Most más a helyzet, az a csata annyiban tét nélküli volt az MTK számára, hogy nyugodtan röplabdázhatott, mindenféle teher nélkül. Ezúttal azonban rajtuk, de nyilván rajtunk is lesz nyomás, mert a helyezések, a játék azt mutatja, hogy tudásban ez a két csapat van a legközelebb egymáshoz. Ezen a téren, fejben nekünk is sokkal komolyabban kellett készülnünk, mint eddig, minden pillanatban koncentráltnak kell maradnunk, és nem szabad, hogy azon keseregjünk, ha elmegy egy poén. Abszolút kétesélyes meccsről van szó, a pakliban benne van a győzelem, idegenből legalább egy ponttal jó lenne hazatérni. Azt mindenképpen meg kellene akadályozni, hogy ne tudjanak gyorsan támadásokat vezetni, két jó feladójuk is van, ezért kulcsfontosságú lesz, hogy agresszívan nyissunk. Budaörsön játszott már egymás ellen a két csapat, az Extraligában már minden csarnoknak meg kell felelnie az előírásoknak, de ez a budaörsi létesítmény a többi csarnokhoz képest is elég nagy.

(A borítóképen: Kiss Emese (fehérben) centerpontjaira is szükség lesz)


Edzőmérkőzés

A piros-fehérek szerdán felkészülési találkozót vívtak, mégpedig az NB I.-es Gödöllői RC-vel, Monoron.

– A GRC-nek otthon nincs megfelelő csarnoka, így a monori a hazai pályájuk. Játszottunk mindenfajta felállásban, gyakoroltuk ezt is, azt is, ezen belül mindkét feladónknak volt különböző feladata. Baidiuknak tudtam adni háromszettnyi lehetőséget, s ugyan 3:2-re nyertünk, de az eredménynek semmi jelentősége nem volt. A Gödöllő jó csapat, az Extraligában is megállná a helyét, az idén is nagy az esélye arra, hogy megnyerje az NB I.-es bajnokságot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!