Megyei I

2021.11.05. 08:00

Az aszalói ötössel már tizenötnél tart

Szárnyalt a mezőkövesdi tartalékok csatára csapata idegenbeli mérkőzésén.

Kolodzey Tamás

Forrás: mezokovesdzsory.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 12. fordulója keretében a fürdővárosiak vendégként ütötték ki a házigazdákat. Az Aszalói SE – Mezőkövesd Zsóry FC tartalék találkozó 3–9-es eredményéből oroszlánrészt vállalt magára Giber Attila, a kövesdiek csatára.

A bal és az éles kés

– Ötig jutottam, minden öszszejött nekem – mondta a sárga-kékek 20 esztendős támadója, majd így folytatta: – Már tizenöt találatnál tartok, és természetesen nem akarok megállni. Aszalón jobbal és ballal is a kapuba találtam, bár a repertoáromban az utóbbi nem a legélesebb „kés”. Fejelni is tudok, már csak a 188 centiméteres testmagasságom révén is, így elvárják tőlem a gólokat. Erősségeim közé tartozik a helyzetkihasználás, és a párharcokat is többnyire megnyerem. Úgy tudom, hogy a mesterem, Hevesi Tamás elégedett velem, és a soron következő találkozókon is bizalmat szavaz nekem.

Már tizenöt találatnál tartok, és természetesen nem akarok megállni – Giber Attila

Giber Attila Egerben ismerkedett meg a labdarúgással, és 15 esztendős volt, amikor a matyóvárosiak akadémiájára került. Naponta ingázik a hevesi megyeszékhely és a dél-borsodi kisváros között: a futball mellett tanul, érettségije után sportszervezési ismereteket sajátít el a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikumában.

A jövőjéről így beszélt az MZSFC reménysége:

– Mint szinte minden fiatal, így én is szeretnék karriert csinálni. Az a célom, hogy minél magasabb osztályba kerüljek, ennek jegyében talán bekerülhetek az élvonalbeli csapatunk keretébe is. A megyei elitben most a fiatalok között edződöm, köztük akarok rutint szerezni és minél több találatot gyártani annak érdekében, hogy felfigyeljenek rám.


Az edző szemével

– Nagyon jó képességekkel rendelkező csatárt ismertem meg Giber Attila személyében – mondta a kövesdi tartalékok edzője, az énekesként ismert és elismert Hevesi Tamás. – Csak rajta múlik, hogy mire viszi a jövőben. Amikor a csapathoz kerültem, az edzéseken a száz helyett csak nyolcvan százalékot teljesített, de úgymond ütöm és vágom, mert az a célom, hogy NB-s játékost neveljek belőle. Attila kiváló fizikai adottságokkal rendelkezik, tanulékony, sok olyan játékelemünk van, amelynek végrehajtásában kulcsszerep hárul rá. A taktikai elemeket jól érzékeli és használja, az eddigi tizenöt gólja önmagáért beszél. Szóval szeretek vele dolgozni, fejlődését pedig minden rendelkezésemre álló eszközzel segítem és segíteni fogom.

(A borítóképen: Giber Attila (kékben) öt gólt szerzett Aszalón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!