Vízilabda Magyar Kupa

2021.10.07. 09:30

Nyertek, de elbúcsúztak

Magyar Kupa-visszavágót játszott szerdán idegenben a miskolci pólócsapat.

Molnár István

Forrás: ÉM

A legjobb nyolc közé jutásért zajló Metalcom Szentes elleni kupacsata második meccsét szerdán idegenben vívta meg a PannErgy-Miskolci VLC csapata. A vendégek az első felvonáson, szeptember 19-én, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában 7–5-ös vereséget szenvedtek az alföldiektől, így a továbbjutáshoz nagy bravúr kellett volna a részükről. Az MVLC-nél visszatért a keretbe a két, korábban betegség miatt hiányzó pólós, Tomás Hoferica és Tanczer Tamás.

Az első negyedben sokáig nem tudtak a kapuba találni a felek, hol a kapusok voltak jó helyen, hol a védők. A kiállításkihasználási statisztika is nullát mutatott, pedig mind a Szentesnek, mind a Miskolcnak volt emberelőnyös lehetősége. Aztán a 4. percben megtört a jég, fórban Várkonyi villant meg (0–1). Az egykoron a borsodi klubban vízilabdázó Chilkó ugyanilyen szituációból egalizált (1–1), majd a hálóőrök egyaránt 7575 százalékon „álltak”. Biros úgy helyezkedett, hogy belője a labdát a szentesiek hálójába (1–2), azonban a hajrában kapott előnnyel nem tudott élni csapata.

Jó ítélet-végrehajtó

A második felvonásban, az első perc végén szentesi kiállításnál időt kért Kis István, azonban Vismeg Zs. kísérlete nem ért célt. Seman „hozta” a hetedik vendégelőnyt, és 7 másodperccel később Sélley-Rauscher ledolgozta az első meccsen előállt kétgólos hátrányt (1–3). Beindult az MVLC, Krasznai is gólt dobott (1–4), amire időt kellett kérnie a házigazdának. A jó védő, és a jó támadómunka újabb miskolci találatban öltött testet, Várkonyi szép lövéssel mutatta meg magát (1–5). Garancsy állította meg a vendégcsapat száguldását (2–5), majd Lajkó előnyből Hoferica mögé küldte a játékszert (3–5). Biros B. ugyancsak fórban bizonyult jó ítélet-végrehajtónak (3–6), a meccs tizedik találata Mátyók nevéhez fűződött (4–6).

A nagyszünet után vendéggól jött a sorban, Sisán az emberelőny lejárta előtt 1 másodperccel tüzelt a szentesi kapuba (4–7). Pellei F. hozta fel ötre a Metalcomot, úgyszintén fóros találattal (5–7), fordítva elérték a miskolci végeredményt a csapatok. Ez az állás tűnt holtpontnak, miközben Hoferica többször is hárított. A percek haladtak, gólok nem jöttek, már csak 4 mp. volt hátra a negyedből, amikor a szintén volt MVLC-s Hornyák ötméteresből büntetett (6–7).

Az utolsó felvonásban Biros vállalt fel lövést emberfórban, eredményesen (6–8), aztán hátrányban Seman piszkálta el a labdát a szentesiek elől. Elkövetkezett ebben a játékrészben is az a szakasz, amikor góltalan volt a meccs, az eredmény, a továbbjutás lehetősége miatt feszült volt mind a két gárda. Még 2:51 perc volt vissza, mikor időt kért a házigazda, Mátyók meg is tette, amit szeretett volna látni az edzője (7–8). Ekkor már az MVLC volt találatkényszerben, és 1:17-tel a dudaszó előtt, fórban Kis István hívta magához csapatát. A labdát azonban eladták a miskolciak, s ugyan volt még egy lehetőség, ám Vismeg Zs. támadóhibát vétett.

A legjobb 8 közé a Metalcom Szentes csapata jutott 14–13-as összesítéssel, és a következő körben a Szolnoki Dózsával mérkőzik meg. M


Metalcom Szentes – PannErgy-Miskolci VLC 7–8 (1–2, 3–4, 2–1, 1–1)

Szentes, 200 néző. V.: Kovács, Homonnai.

Szentes: Kovács K. – Kókai (-), Mátyók (2), Pellei K. (-), Lajkó (1), Bozó (-), Chilkó (1). Csere: Hegedűs B. (-), Hornyák (1), Pellei F. (1), Somogyi (-), Garancsy (1), Kürti-Szabó (-). Vezetőedző: Pellei Csaba.

MVLC: Hoferica – Sélley-Rauscher (1), Seman (-), Böröczky (-), Várkonyi (2), Vismeg Zs. (-), Biros (3). Csere: Tanczer (-), Vismeg B. (-), Nagy N. (-), Krasznai (1), Tőzsér (-), Sisán (1). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 3/9, ill. 5/12

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 0

Pellei Csaba: – Gratulálok a Miskolcnak, nagyot küzdöttek, nem volt veszítenivalójuk, úgy is játszottak. A saját teljesítményünkkel nem vagyok elégedett, mert sok helyzetet kihagytunk, ennek ellenére továbbjutottunk.

Kis István: – Örülök a győzelemnek, Szentesen mindig nehéz nyerni. Védekezésben jók voltunk, Hoferica is jól védett, 5–1-nél ha még lőttünk volna egy gólt, meglehetett volna a továbbjutás. A végén volt egy emberelőnyünk, ami nem jött össze. Gratulálok a fiúknak, nagyot küzdöttek, ez egy biztató mérkőzés volt.

(A borítóképen: Jól játszott tegnap az MVLC, de ez a továbblépéshez nem bizonyult elegendőnek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!