Vitorlázás

2021.10.02. 09:00

17 olimpiai érem egy hajóban

Szerdán kezdődött meg az SSL Gold Cup tesztverseny a svájci Neuchatel tavon.

Kolodzey Tamás

Forrás: Magánarchívum

A négy napos kvalifikációs szakasz alapján dől el, hogy melyik négy csapat állhat rajthoz a vasárnapi döntő futamon.

Az SSL Gold Cup (Sztár Vitorlázók Ligájának Arany Kupája) olyan verseny, amely eddig hiányzott a vitorlázásból. Azért különleges ez a sorozat, mert eddig nem adódott lehetőség arra, hogy Magyarország legjobb vitorlázói egy csapatban versenyezzenek.

A Nemzetközi Vitorlás Szövetség a Foci Világkupát tartotta szem előtt, amikor életre hivta a rendezvényt. Minden országból a legjobb tizenegy vitorlázó alkotja a csapatot, így magyar is teljesen nemzeti csapat. A verseny kiírás szigorúan meghatározta, hogy Berecz Zsombor kapitany csapatába kik kerülhettek be. A versenykiírás kimondja, hogy világranglista helyezetteknek, olimpikonoknak ott kell lenniük a csapatban. A mezőkövesdi Érdi Mária – akit az MVM támogat –, becenevén Mári egyetlen lány a magyar fedélzeten. Sok olimpikon és tizenhét olimpiai érem van a versenyzők között. A mai futamokban a magyar hajó két második helyet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!