8. Disznókő Tokaj Futókör

2021.09.30. 09:00

Három távon, négy számban

A 8. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutó viadalt október 10-én, vasárnap rendezik a világörökség részét képező borvidéken.

Szűcs István

Nevezni október 3-ig lehet, helyszíni nevezésre nincs mód. Az amatőrök és profik által is kedvelt viadal rendezője a miskolci Marathon Club, társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány. A minden korosztály számára mozgási lehetőséget kínáló verseny központja a Tokaj-Hegyalján, Mezőzombor szomszédságában található Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet. A Disznókő és a szomszédos birtok dűlőin, erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szint­emelkedésű körpályákon (5,2 km és 10 km) zajlik majd. Az 5,2, a 10 és a 20 km-es e­gyéni versenyszámok mellett idén is lesz félmaratoni váltó (4×5,2 km). Mivel a tavalyi verseny a pandémia miatt elmaradt, az akkor beküldött nevezések ebben az évben automatikusan érvényesek. A versenyt, melyre már leadta nevezését a hosszútávfutó-­legenda Bogár János, ezúttal is szlovák sportolók avatják nemzetközivé. A versenyre a természeti környezet védelme miatt csak 400 futó indulását (beleértve a váltók tagjait is) tudják elfogadni a rendezők, ezért érdemes folyamatosan figyelni a nevezettek listáját a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon, amelyen a részletes versenykiírás is megtalálható. Lényeges, hogy egy sportoló csak egy versenyszámban nevezhet. Távonként és kategóriánként az 1–3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!