DVTK Jegesmedvék

2021.08.17. 19:56

Kayle Doetzel a DVTK Jegesmedvék játékosa

Kayle Doetzel személyében kanadai hátvéddel erősítette meg keretét a DVTK Jegesmedvék.

Kolodzey Tamás

Forrás: DVTK Jegesmedvék

A 26 esztendős játékos korábban szerepelt az egyik legrangosabb kanadai juniorligában, majd az AHL-ben és az ECHL-ben jégkorongozott. Kayle Doetzel érkezésével a hátvédsor teljessé vált és a szezon indulása előtt más védő érkezése már nem várható.

Kayle Doetzel Kanada egyik legerősebb junior ligájában, a WHL-ben edződött, közben pedig olyan sikerek érték, mint amikor a 2012/2013-as szezon során Kanada válogatottjával megnyerte a világ egyik legrangosabb utánpótlás tornáját, a Hlinka Gretzky Cup-ot, tette ezt olyan csapattársak mellett, mint például Nathan MacKinnon, Max Domi, vagy Bo Horvat. A junior évek után rögtön az AHL-be vezetett az útja, ahol összesen 71 mérkőzést játszott, továbbá az utóbbi években 200 ECHL mérkőzésen is játszott.

– A játék stílusom alapján én egy olyan hátvéd vagyok, aki szereti a kemény, sok ütközéssel járó hokit, a saját kapuja előtt határozott tud lenni, emellett pedig szeretek felérni a támadásokkal is. Minden meccs minden cseréjében a legjobbamat szeretném nyújtani és a csapat meghatározó tagjává akarok válni. Alaposan utánajártam a csapatnak, valamint a klubnak, ezek alapján pedig egy pozitív összkép rajzolódott ki és örömmel írtam alá a szerződésemet. Örülök, hogy itt lehetek és izgatottan várom az előttünk álló szezont – mondta Kayle Doetzel.

Névjegy

Kayle Doetzel

Születési idő: 1995. június 19.

Születési hely: Saskatoon, SK, CAN

Magasság: 188 cm

Súly: 88 kg

Poszt: hátvéd

Pályafutása

2021: DVTK Jegesmedvék

2019-2021: Allen Americans (ECHL)

2018/2019: Stockton Heat (AHL), Jacksonville IceMen (ECHL)

2017/2018: Stockton Heat (AHL), Kansas City Mavericks (ECHL)

2016/2017: Stockton Heat (AHL)

2011-2016: Red Deer Rebels (WHL)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!