Olimpia

2021.07.22. 12:00

Szurkol az egész család

A szünnapokkal együtt egy hétig tart Érdi Mária tokiói vitorlásversenye.

Kolodzey Tamás

Fotó: ÉM-Archívum

Izgalmas napok elé néz a megyénkhez és közelebbről a matyó városhoz ezer szállal kötődő Érdi család, melynek vitorlázó tagja július 12-én a magyar olimpiai küldöttség tagjaként Japánba utazott.

Éjszaka és hajnalban

– Mi nem megyünk a lányunk után – mondta a vonal végén Érdi Gáborné Gabriella asszony, majd hozzátette: – A férjem 2019 nyarán járt kint, és segített neki az ottani dolgaiban, most erre nincs szükség, ezért a terveink között sem szerepelt az ötkarikás jelenlét, ráadásul az ottani egészségügyi szigor miatt sem repülhetünk Ázsiába.

Mári – mert köztudott, hogy az olimpikont mindenki így becézi – július 25-én kezdi szereplését a laser radial hajóosztályban.

– Küzdelme a szünnapokat is beleszámítva egy hétig tart – folytatta az édesanya. – Erre úgymond nem görcsölünk rá, már csak azért sem, mert a mostani, nézők nélküli rendkívüli olimpia. Elképzeléseink szerint az interneten fogjuk követni az eseményeket. Nehéz ügy ez, hiszen a versenyek magyar idő szerint éjszaka és hajnalban zajlanak, s mire felébredünk, már látni fogjuk a részeredményeket. Úgy gondoljuk, hogy csináljuk a dolgunkat, és a lehetőségeink alapján kapcsolódunk majd a közvetítésekbe.

Az MVM SE tagját a szakemberek éremesélyesként tartják számon, de az Érdi család óvatos:

– Természetesen vannak álmaink, vágyaink – szögezte le Érdi Gáborné. – Mári öt éve készül Tokióra, ugyanezt tette vele az edzője, és szintén ez vonatkozik ránk, vagyis a családra. A munkát a maga szintjén mindenki letette az „asztalra”, és majd Japánban elválik, hogy ez mire lesz elegendő.

A terv készen áll: a vitorlázó, ha aranyos, ha „csak” más színű érmes vagy éppen helyezett, akkor is augusztus 3-án utazik haza. Szűk két hét alatt eldől, hogy tömegek fogadják-e majd Ferihegyen.

(A borítóképen: Érdi Mária)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!