Még folynak a tárgyalások a leigazolásokról

2021.07.18. 08:30

Gyors röplabdát szeretne

Farkas Mihály Tamás előbb az utánpótlással dolgozik, ahonnan majd kerettagokat választ.

Molnár István

Fotó: M.I.

Toma Sándor távozása után új szakvezető, Farkas Mihály Tamás vette át nemrégiben a Diósgyőri VTK NB I.-es női röplabdacsapatának irányítását. Az 52 éves szakember 2010 és 2011 között a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya volt, de edzői pályafutása során három különböző csapattal is bronzérmet szerzett az Extraligában, ezt megelőzően pedig vezetőedzőként az NB I.-es Székesfehérvári MÁV Előre női gárdájánál dolgozott. A szakvezető már csütörtökön (újra) Miskolcon tartózkodott, ekkor az utánpótlás munkáját nézte a rendvédelmi technikum tornacsarnokában.

Közel nyolcvanan

– Bár már vannak új igazolásaink, tárgyalásban állunk még magyar játékosokkal, illetve három-négy helyi fiatal is csatlakozni fog a kerethez – kezdte nyilatkozatát a szakember. – Az U17-es és az U19-es együttesünk hétfő óta tréningezik, én július 15-étől nézem az ő munkájukat, az elkövetkezendő bő három hétben velük leszek. Augusztus 2-án majd a DVTK teljes utánpótlása – a minitől egészen az U21-esekig – Mátraházán fog edzőtáborozni, öt napig, ez közel 80 lányt jelent majd, és természetesen ott lesz a teljes szakmai stáb is. Az ezen táborral bezáruló 24-25 nap alatt kell kiderülnie annak, hogy kik lesznek majd azok, akik meggyőznek a munkájukkal, és akik ennek köszönhetően az egész szezonban ott lesznek a felnőttek között.

Csak októberben

A diósgyőriek számára a felkészülés augusztus 9-én, hétfőn kezdődik az ősszel induló NB I.-es bajnokságra. A küzdelemsorozat október 20-a környékén veheti kezdetét, a napot egyelőre pontosan nem lehet tudni. Azért ilyen későn, mert a női válogatott ismét kijutott az Európa-bajnokságra.

– Új csapatot építünk, erre szánjuk ezt az évet, a megerősödésre – folytatta Farkas Mihály Tamás. – Remélhetőleg minél több győztes meccsünk lesz, főleg hazai pályán, és visszacsalogatjuk a lelátóra a nézőket, akik a pandémia miatt elszoktak a meccsek látogatásától. Jómagam szeretem a gyors röplabdát, ennek bemutatására alkalmas lesz a keret, és ezt szeretnénk majd egy-két figurával megfűszerezni.

Ismét előkerülhet

Előzetesen az Extraligát és az NB I.-et is 8-8 csapatosra tervezte a szövetség (MRSZ), ám éppen csütörtökön jelentette be a Gödöllői RC, hogy bár jogot szereztek a nyolc legjobb magyar női röplabdacsapatot felvonultató extraligás szereplésre, a klubvezetőség úgy döntött, hogy az együttes a következő idényben is az NB I.-ben szerepel. Így aztán nem lenne meglepő, ha ismét előkerülne az a téma az MRSZ-ben, hogy felkérjék a DVTK-t az „extrás” részvételre. Az NB I. mezőnye pillanatnyilag: Diósgyőri VTK, Eötvös Debrecen, Jászberény, Veszprémi Egyetem, Kispest SE, Budaörsi DSE, TFSE, Székesfehérvári MÁV Előre, Gödöllő, ifjúsági válogatott.

Maradtak a tavalyi keretből: Sitku Renáta (feladó), Egri Klaudia (univerzál), Kundrák Eszter (liberó), Kiss Emese (center).

Új igazolások: Godó Panni (négyes ütő, MTK Budapest), Kalmár Viktória (feladó, 1. MCM Kaposvár), Sára Kuzelová (center, cseh, VK Nové Mesto nad Váhom), Aleksandra Dmitrieva (négyes ütő, orosz, Sakhalin Yuzhno-Sakhalinsk).

Távoztak a tavalyi keretből: Szajkó Tímea (visszavonult), Kovács Edina (visszavonult), Dömsödi Tamara (Újpesti TE), Mészáros Zsófia (Hollandia), Tóth Réka (?), Carly Beddingfield (?), Eleni Kountoura (AO Lamia 2013, görög), Jeane Mae Horton (Fethiye Bahcesehir Koleji Spor Kulübü, török), Mojca Pene (?).

(A borítóképen: Farkas Mihály Tamás)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!