DVTK női röplabda

2021.07.25. 09:00

Élvonalbeli marad a DVTK

A második vonal legjobbja nem vállalja az indulást.

Annak ellenére, hogy a DVTK női röplabdacsapata a 2020/21-es évadban a hazai első osztály, vagyis az Extraliga utolsó, 8. helyén zárt, ami a csoportból való kiesést jelentette volna, a 2021/22-es idényt nem a második vonalban, az NB I. Ligában kezdi meg a piros-fehér együttes. Ugyanis az utóbbi sorozatban az élen végzett gárda, a Gödöllői RC nem vállalta az élvonalbeli szereplését, emiatt a Magyar Röplabda Szövetség vezetése megkereste, felkérte a diósgyőri klubot az indulásra.

Szabó Éva, a DVTK női röplabdacsapatát működtető Diósgyőr Röplabda Kft. sportigazgatója pedig tegnap bejelentette, annak ellenére vállalják az élvonalbeli szereplést, hogy a másodosztályra készültek, hogy a többi extraligás együtteshez képest le vannak maradva a csapatépítésben, de ennek ellenére szeretnének olyan gárdát kialakítani, amelyik kiharcolhatja a bennmaradást.

Érdekesség, hogy tavaly is felkérés alapján került az Extraligába a diósgyőri csapat. Akkor, a 2019/20-as évadban a pandémia miatt félbeszakadt bajnokságban az NB I. Liga 2. helyén álltak, és azt követően szereztek élvonalbeli tagságot, hogy a Jászberényi VT és a Hungast Haladás együttese sem vállalta az élvonalbeli indulást.

A hazai női röplabda első osztálya a 2021/22-es évadban tehát változatlan mezőnnyel küzd a helyezésekért, a felkért DVTK mellett a Fatum-Nyíregyháza, a Swietelsky-Békéscsabai RSE, az 1. MCM-Diamant Kaposvár, a Vasas Óbuda, az Újpesti TE, az MTK Budapest és a balatonfüredi Szent Benedek Akadémia szerepel a legjobbak között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!