rali

2021.06.09. 09:15

A magyar rali nagyjaihoz csatlakozott a Csomós-Nagy páros

Csomós Miklós és Nagy Attila rengeteg gratulációt kapott az idei Salgó Rally megnyerése után, mindketten sírtak a célban.

Marosréti Ervin

Forrás: MK racing photography

Fotó: Picasa

Csak néhány legendás versenyző azok közül, akik az elmúlt húsz évben elmondhatták magukról, hogy képesek voltak a hazai ralibajnokságban futamot nyerni abszolútban: ifj. Tóth János, Turi Tamás, Benik Balázs, Spiztmüller Csaba, Aschenbrenner György, Herczig Norbert, Hadik András, Turán Frigyes, Ranga Péter, Vincze Ferenc.

A lista ugyan nem teljes, de ehhez az elit társasághoz, a magyar rali nagyjaihoz csatlakozott a mögöttünk hagyott hétvégén Csomós Miklós és Nagy Attila. A sárospataki, sajószentpéteri páros ugyanis kiváló teljesítménnyel nyerte meg az idei Salgó Rallyt. Azóta a kettős és az egész csapat rengeteg gratulációt kapott, egyelőre igyekeznek a sikert követő napokat a lehető legjobban megélni.

Kifizetődött a munka

– Egykoron ezért ültünk autóba, hogy ide eljussunk. Most érettünk meg arra, hogy megnyerjük abszolútban az első futamunkat. Egy gyerekkori álmunk vált valóra – mondta mosolyogva Nagy Attila, Csomós Miklós navigátora. – Ebben a helyzetben elég nehéz szavakat találni, azt biztos, hogy életem legboldogabb pillanata volt, amikor leértünk a salgótarjáni célba. Az egész csapat kőkeményen dolgozott, dolgozik, ami kifizetődni látszik. Szinte hibamentes futamot tudhatunk a hátunk mögött, a győzelem mellett ez a másik nagy öröm. Pláne, hogy az első abszolút sikerünket egy ilyen erős mezőnyben értük el. Azt hiszem, ezt egyáltalán nem kell magyarázni. Örömömben még nem sírtam ennyit, de szerencsére ennek is eljött az ideje.

(Fotók: MK racing photography)

A kettős egyébként a szakágban végigjárta azt az utat, ami a folyamatos építkezéshez szükséges. Az amatőrsorozat megnyerése után Csomós Miklós és Nagy Attila Rally2-es bajnok volt, majd a Peugeot Kupában vitézkedtek, innen vezetett az út a topkategóriába. Bő egy évvel ezelőtt már letették a névjegyüket, hiszen a tavalyi Salgó Rallyn abszolút ötödikek lettek. Idén azonban még jobb és stabilabb teljesítményre képesek. Az abaúji szezonnyitón és az Ózd-Eger Rallyn egyaránt dobogósok voltak, most pedig Nógrádban elérkezett az első nagy siker ideje.

Cél volt, teljesítették

– A nyitány előtt valóban azt mondtam, hogy idén a céljaink között szerepel az abszolút futamgyőzelem. Vannak olyan dolgok, amiket azelőtt mondok ki, mielőtt rendesen átgondolnám. Ezzel is így voltam, de szerencsére tudtuk teljesíteni a vállalást – tette hozzá mosolyogva immáron Sárospatakon Csomós Miklós. – A Salgó Rallyn sikerült bebizonyítanunk, hogy remek a csapatunk, jó a technika, egy ilyen autóval is sikeresek lehetünk ebben a roppant erős magyar bajnokságban. Hogy mi kellett ehhez? Erre nehéz egyértelműen válaszolni. Biztos, hogy segítségünkre volt, hogy ebben az időszakban nagyon sűrű a program, gyakorlatilag háromhetente gyűjtjük a kilométereket. A mögöttünk hagyott hétvégén a legfontosabb szakasz a ceredi volt, hiszen itt négyszer mentünk. Mindannyiszor megnyertük, és szerencsére a tempónkat a Mátrában is tartani tudtuk. Összességében egy nagyszerű hétvégét zártunk, rendkívül boldogok vagyunk. A bajnokságban is közelebb jöttünk az élen álló Hadik Andrásékhoz, pontokat raboltunk tőlük. Nyilván nem biztos, hogy az a reális, hogy ezt a produkciót a következő Mecsek Ral­lye-n is hozzuk majd, hiszen azok a pályák számunkra újak lesznek ezzel az autóval. Ugyanakkor a mostani siker után nagyon várjuk, hogy ismét versenyezhessünk.

Profi baráti társaság

Nagy Attila navigátor szerint az is fontos az esetükben, hogy a csapat egy nagyszerű baráti társaságból tevődött össze, nem kimondottan üzleti alapon dolgoznak. Így pedig emocionálisan is többet jelent számukra az első abszolút siker.

– Általában úgy megyünk el egy versenyre, mint egy baráti kirándulásra – fogalmazott Csomós Miklós navigátora. – Ettől függetlenül mindenki profin tudja a dolgát, a saját területén valamennyien igyekszünk maximálisan odatenni magunkat. Úgy tűnik, hogy ez eddig működik, de nagyon hosszú még a bajnokság. Most néhány napig egész biztos, hogy igyekszünk élvezni a siker ízét, utána azonban gőzerővel készülünk tovább, hiszen a soron következő futamon, a június végi Mecsek Rallye-n is szeretnénk bizonyítani.

https://boon.hu/sport/helyi-sport/csomosek-csatlakoztak-a-gyoztesek-klubjahoz-5518591/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!