PannErgy-MVLC

2021.04.29. 08:30

Végig vezettek, és biztosan nyertek a miskolci vízilabdások

Idegenben ugrott vízbe szerdán este a miskolci élvonalbeli pólógárda.

Molnár István

20201205 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország PannErgy-Miskolci VLC – Metalcom Szentes vizilabda mérkőzés. képen: Kürti-Szabó Máté #10

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A férfi vízilabda ob I-ben szerdán, a 29. forduló keretében rendezték meg a Metalcom Szentes – PannErgy-MVLC összecsapást. A kezdéskor a hazai alföldiek a 10., míg a vendég borsodiak a 9. helyen álltak a táblázaton, a látogatóknak 3 egységgel volt többjük (35 pont), mint a házigazdának (32 pont).

Fried kettővel

Az első negyed első akciója itt is, ott is kimaradt, aztán az első emberelőnyüket kihagyták a szentesiek. Fried viszont megszerezte a vezetést az MVLC-nek (0–1), aztán Garancsynak segített a kapufa, amelyről bepattant a labda az MVLC hálójába (1– 1). A miskolciak is kaptak fórt, Fried lóbált a végsőkig, és pontosan célzott (1–2). A fehér sapkás pályaválasztó második előnyét is elhibázta, míg Vismeg Zs. távolról alaposan meglepte Meixnert (1–3). Biros próbálkozásakor jó helyen posztolt a hazaiak hálóőre, később éppen a miskolci pólós ellen ítéltek a játékvezetők, támadóhibáját követően, mely után Somogyi szépített (2–3). A játékrészbe még belefért egy miskolci előny, és Magyar szépen belőtte a labdát a rövid sarokba (2–4).

Büntetők sorban

A második felvonásban Kókai elrontott egy fórt, majd Semanról kiállították, a labdajáratásban Biros szánta el magát lövésre középről, és a jobb alsó sarokba tüzelt (2–5). Negyedik emberelőnyét gólra váltotta a Szentes Garancsy révén (3–5), aztán Fülöp kísérletezett távolról, a blokkon megpattant a játékszer, amely a bal felsőben kötött ki (4–5). Biros sem várt arra, hogy közel legyen, messze volt védője, amit kihasznált a miskolci lövő (4–6). Hátrányban jól blokkolt Magyar, majd ő vágta be a Vismeg Zs.-vel szemben elkövetett szabálytalanság után megítélt ötméterest (4–7). Vörös centerben jól fordult be, embere elengedte (5–7), aztán Vismeg B. harcolt ki büntetőt, Biros nem adott esélyt a hazai kapusnak (5–8). Lajkó is gólt dobott, szintén ötméteresből (6–8), a záróakkord Magyar lökete volt, Meixnerbe.

Háromról hatig

A harmadik játékrészben hibák, kihagyott próbálkozások jellemezték a perceket, de ez a védőmunka és a kapusok dicsérete is volt. Mintegy 3 és fél perc után tört meg a jég, Fried érte el a harmadik találatát (6–9). Biros klasszisgóllal jelentkezett, miután egy kicsit „ült” a labdán (6–10), aztán Pellei K. kísérlete után éppen átment a játékszer a gólvonalon (7–10). Lefordulást követően Magyar állította vissza a négygólos különbséget (7–11), aztán időkérés után és előny közben Fried szép találatot szerzett (7–12). Hornyáké sem volt csúnya, fórban, formalitásnak nézett ki a befejező negyed (7–13).

A befejező 8 perc első szakaszában túljátszottak egy ziccert a vendégek, de belefért. Hoferica 59 százalékon védett, gól nem volt a negyedben, pedig már eltelt három és fél perc. Pellei F. szépített (8–13), aztán később Seman paskolta el a labdát a szentesi játékos elől. A miskolci kispadnak izgulnia nem kellett, biztos volt a siker, de azért Biros bevágta önmaga 5. találatát (8–14). Lajkóé volt az utolsó gól a meccsen (9–14), a PannErgy biztosan, végig vezetve nyert idegenben.


Metalcom Szentes – PannErgy-Miskolci VLC9–14 (2–4, 4–4, 1–5, 2–1)

Szentes, zárt ajtók mögött. V.: Vogel, Kenéz.

Szentes: Meixner – Pellei K. (1), GARANCSY (2), Hegedűs B. (-), Fülöp (1), Pellei F. (1), Takács (-). Csere: Kovács K. (k), Kókai (-), Mátyók (-), LAJKÓ (2), Vörös V. (1), Bozó (-), Somogyi (1). Vezetőedző: Pellei Csaba.

MVLC: HOFERICA – FRIED (4), Hornyák (1), Seman (-), MAGYAR (3), Vismeg Zs. (1), BIROS (5). Csere: Lukács Á. (-), Lukács D. (-), Méhész (-), Fülöp (-), Sisán (-), Vismeg B. (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 3/11, ill. 5/9

Gól/büntetőből: 1/1, ill. 2/2

Pellei Csaba: – Ma minden játékelemben jobb volt a miskolci csapat, gratulálok nekik a győzelemhez. Mi nem tudtuk azt a teljesítményt hozni, amit tudunk.

Kis István: – Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, köszönöm ezt a játékot, ezzel már biztos a 9. helyünk. Szerettük volna ezt a pozíciót bebiztosítani, ennek megfelelően mentünk a medencébe, jobban akartuk a győzelmet, s ezt demonstráltuk is. Szentesen öt góllal nem sok csapat tud nyerni.

(A borítóképen: Sima sikert arattak a vendégek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!